News

A. Coita: M-au balacarit in emisiunea lui R. Bogdan. Am tot respectul pentru Antena 3

Analistul Alex Coita a postat pe pagina de socializare un text dupa ce a primit nenumarate injurii în urma alegerii domniei sale de a da curs invitațiilor postului de televiziune Antena 3. Acesta a povestiti cum a fost balacarit in emisiunea lui Rares Bogdan de la Realitatea TV dar si despre cum nu a mai primit invitatii de la Digi 24 dupa ce unora de acolo nu le-a placut cum a fost abordat subiectul de catre analist.

”Am dat mereu curs invitațiilor tuturor televiziunilor unde am fost chemat, în limita timpului la dispoziție și a angajamentelor din viața personală și profesională. În intervențiile mele am încercat mereu să aduc echilibru, să explic cu argumente și să evit circul și manipularea.

loading...

Cu toate acestea, dincolo de un anumit moment au început problemele, iar ele au fost legate de participarea mea la emisiunile de la Antena 3. Cum îmi permit să merg acolo?, eram întrebat, nu mi-e rușine să cobor în “cocină”, în “latrină”, nu mă gândesc că legitimez prin prezența mea anumiți oameni?, eram apostrofat invariabil de fiecare dată când anunțam o apariție la acest post. În ultima vreme, am fost chiar avertizat de mai multe persoane că aparițiile mele frecvente la Antenă îmi vor distruge reputația, pentru că „nu ai cum să fii imparțial acolo.”

De fiecare dată, însă, atacurile vizau doar prezența mea în studiourile acestei televiziuni, nu și ce spun acolo. Asta mi-a dat încredere că fac ceva bun, sparg tipare și demontez prejudecăți, astfel încât am continuat să dau curs invitațiilor jurnaliștilor acestui post.

loading...

Între timp, această încăpățânare a mea de a continua să fiu echidistant a avut și “rezultate”. Cred că era în martie 2018 când, după o emisiune la postul de televiziune Digi24, când un prezentator a ridicat sprânceana la modul în care mi-am permis să-mi explic punctul de vedere privind poziția lui Frans Timmermans, invitațiile la acest post de televiziune au încetat fără nicio explicație.

Apoi, în iunie 2018, m-am trezit bălăcărit în direct la emisiunea lui Rareș Bogdan, în care distinșii jurnaliști din platou au considerat că e cazul să își bată joc de numele meu de familie, să mă acuze că sunt agent acoperit și că am capacități intelectuale limitate.

De ce? Pentru că aș fi spus la Antena 3 că postul Realitatea TV „a adus oamenii la proteste.” Nu am identificat acea înregistrare nici până azi, deși am parcurs toate transcripturile emisiunilor Sinteza Zilei la care am fost invitat, și nici Rareș Bogdan, chestionat de lumea siderată de pe pagina sa de Facebook, nu a furnizat vreo dovadă, deși a declarat că ar deține probe în acest sens. În schimb, ne amintim cu toții ce rula pe burtierele Realitatea în ultimul an, și știm cât de multe îndemnuri la ieșit în stradă erau acolo. No comment.

Să lămurim cu această ocazie și numele meu de familie. El se scrie fără diacritice pentru că așa se scrie. Cineva zicea că ar proveni din limba maghiară (tatăl meu fiind orădean). Se poate, nu știu. Ideea e că dacă s-ar fi scris cu diacritice l-aș fi pronunțat cu diacritice. De fapt, cred că țara asta ar fi mai bună dacă bărbații ar avea mai multe diacritice.

Revenind la Realitatea — cineva a făcut o plângere la CNA și Rareș Bogdan a fost amendat cu 5000 de lei. Mult, puțin? Nu știu . Cert este că nici până azi nu am primit scuze de la distinșii jurnaliști.

În final, am descoperit că postul de televiziune Antena 3 a rămas singurul din trioul cu Realitatea și Digi unde am putut să îmi exprim punctul de vedere fără a fi cenzurat, atacat sau linșat mediatic. Așa că, doamnelor și domnilor, permiteți-mi să am tot respectul față de acest post de televiziune”. a scris Alex Coita pe pagina de socializare.

Site-ul nostru a fost reclamat de ANTI - ROMÂNII DIN #REZIST. Vreți sa ne susțineți? E nevoie doar sa distribuiți articolele noastre in grupuri si pe paginile personale. Fie sa FIM!

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top