Externe

Americanii își rod unghiile. Putin prezintă cel mai mare bombardier supersonic din lume

Bombardiere strategice modernizate vor consolida puterea militară a Rusiei, apreciază preşedintele rus Vladimir Putin, relatează The Associated Press, citată de News.ro.

loading...

Versiunea modernizată a bombardierului Tupolev-160, de concepţie sovietică, prezintă motoare noi şi elemente de avionică menite să-i îmbunătăţească în mod semnificativ capacitatea, a subliniat Putin joi, într-o vizită la o fabrică de avioane de la Kazan (sud).

Liderul de la Kremlin a asistat la semnarea unui contract în valoare de 160 de miliarde de ruble (aproximativ 2,9 miliarde de dolari) în vederea dotării Forţelor aeriene ruse cu zece astfel de aeronave.

loading...

Versunea îmbunătăţită a bombardierului reprezintă un „pas serios în dezvoltarea industriilor high-tech şi în consolidarea capacităţilor de apărare ale ţării”, a apreciat el.

Bombardierul supersonic cu patru motoatre, dezvoltatt în anii ’80, este cel mai mare avion de luptă din lume.

În cursul campaniei ruse în Siria, armata a lansat rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune asupra unor ţinte jihadiste cu ajutorul unor avioane de tip Tu-160s.

Site-ul nostru a fost reclamat de #rezist. Vă rugăm distribuiti articolele noastre pe paginile personale si in grupuri ca adevarul sa fie vizibil pentru toata lumea. Multumim.

loading...

Most Popular

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top