Externe

Americanii sunt tot cu gândul la război

Administraţia Donald Trump este pregătită să intervină militar împotriva forţelor guvernamentale siriene dacă va fi necesar, pentru a opri folosirea armelor chimice, Washingtonul fiind preocupat că regimul Bashar al-Assad dezvoltă noi metode pentru astfel de atacuri.

loading...

Serviciile de securitate loiale preşedintelui Bashar al-Assad au continuat, ocazional, folosirea armelor chimice după atacul de amploare din aprilie 2017, care a atras bombardamente americane cu rachete asupra unei baze militare siriene, afirmă oficiali de la Washington citaţi de agenţia de presă Reuters.

În cazul în care comunitatea internaţională nu acţionează rapid prin intensificarea presiunilor împotriva regimului de la Damasc, armele chimice siriene ar putea fi transferate şi în alte ţări, posibil chiar şi în Statele Unite, susţine unul dintre oficialii citaţi. „Armele se vor răspândi dacă nu facem nimic”, a atras atenţia oficialul SUA, sub protecţia anonimatului.

loading...

Rusia şi Iranul oferă susţinere politică şi militară Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

Site-ul nostru a fost reclamat de #rezist. Vă rugăm distribuiti articolele noastre pe paginile personale si in grupuri ca adevarul sa fie vizibil pentru toata lumea. Multumim.

loading...

Most Popular

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top