News

Andrei Pleşu se SOLIDARIZEAZĂ cu Monica Macovei împotriva Legii Defăimării

Liderul PSD Liviu Dragnea a anuntat luni seara ca a discutat cu „mai multi colegi” si au convenit sa lucreze la o lege care „sa dea posibilitatea sa ii sanctionam pe cei care mint, defaimeaza propria tara, gen Monica Macovei. Libera exprimare nu inseamna sa defaimezi.” Măsura este mult așteptată de românii care s-a săturat să-ți vadă mereu țara criticată.

loading...

Ideea implementării unei legi ai defăimării prin care să fie penalizaţi cei care vorbesc de rău de România este aspru criticată de către scriitorul Andrei Pleşu. Această afirmă că această încălcare a libertăţii de exprimare va avea grave consencinţe asupra României. Vă așteptați la altceva? Astfel, scriitorul se solidarizează cu Monica Macovei.

„Din păcate, ideea domnului Dragnea nu are, pentru mine, nimic nou. Aşa îi ameninţa şi fosta Securitate pe cei care, la Europa Liberă sau la unele întâlniri, cu străini îşi permiteau să spună că în România e săracie, cenzura, minciună, poliţie politică etc.

loading...

Trădători de ţară au fost, deci, toţi cei care, semnalând răul, încercau să stimuleze responsabilitatea ţărilor avansate în efortul de a apăra drepturile omului, libertatea de exprimare, democraţia adevărata.

Asta au făcut, în URSS, Soljenitin, Saharov şi Bukovski, în Cehoslovacia Havel, în Polonia Michnik, Geremek şi Walesa. S-au găsit şi la noi câţiva „trădători” de acelasi fel. Lista e lungă”.

În acest context, Andrei Pleşu se declară pregătit să „denunţe” ne-patrioti ca Virgil Ierunca şi Monica Lovinescu.

„Dacă se va ajunge la procese şi condamnări, sunt gata să denunţ şi ne-patrioţi din trecut şi să aduc probe compromiţătoare: De la Cantemir şi Eminescu, până la Caragiale, Ion Ghica, Goga, Cioran s.a.

Nu mai vorbesc de marii calomniatori Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca”, arată Andrei Pleşu.

Filozoful arată cu părere de rău că prin acţiunile sale, Liviu Dragnea vrea să condamne curajul civic şi nicidecum incompetenţa şi incultura.

Legea inventată de Dragnea nu va fi doar împotriva mea, ci a tuturor celor care nu aplaudă şi nu se înclină în faţa infractorilor din politică, aşa cum a fost ovaţionat Dragnea la ultimul Congres al partidului”, a scris Monica Macovei pe Facebook.

Ea a mai spus că toţi „cei care atrag atenţia că un grup de crimă organizată vrea să scufunde România doar pentru a nu intra la închisoare sunt cei care îşi apără ţara”, nu o defăimează.

Politicieni din PSD&ALDE au spus deja că protestatarii au făcut rău României. O minciună imensă, dar utilă pentru ca partidul-stat să-şi justifice legea anti-defăimare. Magistraţii care au semnat memoriul împotriva legilor justiţiei şi au protestat faţă de modificarea Codurilor penale vor fi sancţionaţi şi ei de legea anti-defăimare? Şefa DNA, despre care ministrul-doctor în drept a spus că a afectat imaginea României, este numai bună de cercetat pe baza legii inventate de Dragnea?”, a conchis europarlamentarul Monica Macovei.

loading...
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa te tinem la curent cu cele mai recente noutati poti seta sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Iti recomandăm să dai LIKE paginii noastre de Facebook (click aici) și nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste' ca în poza de mai jos.

Most Popular

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top