News

Asociaţia Românilor din Italia și-a dat seama ce fel de protest este pe 10 august: Nu venim la așa ceva

”Suspectăm că acest miting este unul politizat şi datorită faptului că din obiectivele publicate în presă şi pe reţelele de socializare, singurul scop este „dărâmarea” guvernului”, a transmis Asociația Românilor din Italia care a dat un comunicat în acest sens.

”În numele membrilor Asociaţiei Românilor din Italia (ARI), am hotărât în urma a mai multor consultări pe care le-am avut, să nu participăm la organizarea acestui miting, motivele principale fiind lipsa de dialog şi consultări între organizatorul principal şi mediul asociativ al românilor din afara graniţelor.

loading...

Suspectăm că acest miting este unul politizat şi datorită faptului că din obiectivele publicate în presă şi pe reţelele de socializare, singurul scop este „dărâmarea” guvernului.

Considerăm că un astfel de miting ar fi putut fi organizat în an centenar şi în mod simbolic ar fi însemnat reunirea diasporei cu ţara. Ar fi fost un bun prilej pentru obţinerea unor drepturi şi programe în beneficiul românilor din străinătate şi al României pe ansamblu.

ARI ar fi prezentat câteva/următoarele cerinţe statului român:

– program pentru recunoaşterea titlurilor de încadrare în câmpul muncii pentru muncitorii români care au învăţat o meserie în străinătate şi nu deţin o diplomă; mulţi dintre aceştia nu se reîntorc în ţară întrucât nu le este recunoscută legal formarea, know-how şi experienţa acumulată;

– promovarea în diaspora a programului pensiilor retroactive şi elaborarea unui sistem de contractare şi plată la zi în beneficiul sutelor de mii de muncitori români care muncesc la negru în străinătate şi nu cotizează la nici un sistem naţional de pensii (străinătate sau în România);

– reprezentare în Parlamentul României la fel ca şi ceilalţi români trăitori în ţară: un deputat la 73.000 diasporeni şi un senator la 163.000 diasporeni;

– dreptul la vot şi implementarea votului electronic;

– program pentru atragerea şi sprijinirea oamenilor de afaceri români din străinătate, ţinând cont că doar în Italia sunt peste 40.000;

– program pentru reîntoarcerea şi atragerea forţei de muncă, români din diaspora, ţinând cont că România se confruntă deja cu o criza a forţei de muncă.

Considerăm, totodată, că protestul diasporei organizat în forma actuală, divizează în continuare societatea românească şi întăreşte ura care este alimentată prin manipularea opiniei publice cum s-a întâmplat şi cu alte ocazii în care diaspora a fost folosită ca şi „instrument” în lupta politică.

Propunem organizatorilor şi autorităţilor, în cazul în care se va desfăşura în continuare protestul din 10 august, accesul în Piaţa Victoriei şi numărătoarea participanţilor să fie separate; românii din diaspora care dovedesc prin prezentarea unui document domiciliul/rezidenţa în străinătate, accesul separat de ceilalţi participanţi care vin să fie solidari cu diaspora sau pur şi simplu, participanţi la protest”, a transmis Asociația.

loading...
3 Comments

3 Comments

 1. Hobyyou

  25/07/2018 at 7:07 pm

  Orice tip de: asociații, sindicate, organizații, cooperative, partide și alte bălării, construite pe sisteme ierarhice, generează nepotisme, pupincurisme, corupție și deviază de la scopul inițial. Ba chiar își trădează membrii și cauza!
  Cetățenii liberi, vor schimbarea tuturor politicienilor corupți, indiferent de partidul în care se ascund momentan. Să nu uităm că traseismul politic este o practică veche și are istoric în România!
  Îndepărtarea acestui guvern de hoți este un pas.
  Legea Lustrației este singura care ajută România în acest moment!

 2. Pingback: Românii din M. Britanie se DELIMITEAZĂ de protest: Noi nu sunt FASCIȘTI să răsturnăm…

 3. Dorina Galu

  27/07/2018 at 11:36 pm

  Nu cred ca cei ce au promis ca vor fi in Romania, la protest pe 10 aug.vor lua in seama aceste anunturi, delimitari, adica contre.
  Este politica PSD de a desbina, de a se infiltra in organizatiile sau grupurile ce le sunt ostile pentru a le submina din interior.
  Nu va lasati manipulati, veniti pe 10 aug. in Bucuresti!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top