News

Ce fac mai multe organizații ANONIME din DIASPORA

Politicienii încearcă subordonarea judecătorilor şi procurorilor, iar acest fapt este inadmisibil şi ne blochează atât drumul spre o democraţie consolidată, cât şi şansa unei vieţi decente în viitor, au tras un semnal de alarmă mai multe organizaţii NEREPREZENTATIVE din diaspora, care şi-au exprimat susţinerea pentru mega-protestul din 20 ianuarie.

Diaspora susţine protestele pentru respingerea modificării legilor justiţiei, au transmis, în cadrul unui comunicat, mai multe organizaţii şi grupuri civice de români din străinătate, în contextul manifestaţiei care se prefigurează pe 20 ianuarie.

loading...

„Noi, semnatarii acestui comunicat, grupuri şi organizaţii civice din diaspora, susţinem fără echivoc rămânerea României în familia marilor democraţii europene şi euroatlantice. Pentru aceasta, dorim ca progresele făcute pe calea întăririi statului de drept, a separaţiei şi independenţei puterilor în stat, a dezvoltării societăţii civile şi a creşterii implicării civice să fie consolidate şi continuate. Numai aşa vom reuşi transformarea ţării noastre într-un exemplu de libertate, democraţie şi bună guvernare. Ne dorim pentru toţi compatrioţii noştri o viaţă decentă, un sistem de sănătate modern, o educaţie performantă şi prietenoasă pentru copii, oportunităţi şi facilităţi reale pentru cei întreprinzători, locuri de muncă bine plătite pentru cei în putere, ajutoare decente pentru cei care se confruntă cu dificultăţile vieţii. Toate aceste dorinţe pot fi reglementate şi puse în aplicare prin legi”, se arată în comunicat.

Potrivit organizaţiilor ANONIME, legile pot fi aplicate corect numai dacă cei care judecă şi veghează la respectarea lor sunt feriţi de presiuni politice.

loading...

„Actualul Parlament a demarat procesul de legiferare a subordonării politice a judecătorilor şi procurorilor. Acest fapt este inadmisibil. Această măsură ne blochează atât drumul spre o democraţie consolidată, cât şi şansa unei vieţi decente în viitor, aşa cum ne-o dorim şi o cunoaştem din ţările în care trăim acum. 20 ianuarie 2018 este ocazia de a afirma cu forţă un DA pentru democraţia noastră, un DA pentru o viaţă în decenţă, aşa cum o cunoaştem din ţările noastre de adopţie. Vă îndemnăm pe cei care aveţi posibilitatea să spuneţi acest DA în stradă, alături de protestatarii din Bucureşti, iar pe cei care nu aveţi această posibilitate să vă alăturaţi numeroaselor proteste din diaspora sau să rugaţi o rudă sau un prieten să vă susţină poziţia în stradă: pentru o Românie liberă şi democratică, pentru o justiţie independentă!”, se mai precizează în documentul citat.

Organizaţiile din diaspora care au semnat comunicatul: Asociaţia culturală Noul Horizont Valencia, #BirminghamRezistWMW, Canada Save Roşia, Diaspora Franţa solidară cu România, Grupul Civic Protestatari ProDemocraţie Londra, Rezist Dublin, #Rezist Liguria, #Rezist Lyon, #Rezist Marsilia, #Rezist Milano, Rezist München, Rezist Zurich, #Rezistam şi la Paris, Rezistenţa în Valencia, Save Roşia Montana-New York şi Ştafeta Steagului Uniunii Europene.

Site-ul nostru a fost reclamat de ANTI - ROMÂNII DIN #REZIST. Vreți sa ne susțineți? E nevoie doar sa distribuiți articolele noastre in grupuri si pe paginile personale. Fie sa FIM!

loading...

The Latest

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top