Life

Cine a fost Sfânta Rita – vaduva calugarita

Sfanta Rita din Cascia – vaduva calugarita Roccaporena, langa Cascia, Perugia, c. 1381 – Cascia, Perugia, 22 mai 1447/1457 Sfanta Rita s-a nascut la Roccaporena (Cascia) in jurul anului 1380. Conform traditiei, a fost singurul copil al familiei si inca din adolescenta si-a exprimat dorinta de a se consacra lui Dumnezeu; cu toate acestea, la insistentele parintilor, este data in casatorie unui tanar bunavoitor, insa violent.

loading...

Dupa uciderea sotului si moartea celor doi copii, sufera mult din cauza rautatii rudelor pe care reuseste sa o depaseasca cu ajutorul tariei crestine. Vaduva si singura, in pace cu toata lumea, este primita la manastirea augustiniana Sf. Maria Magdalena din Cascia. Traieste timp de 40 de ani in umilinta si caritate, in rugaciune si penitenta. Ultimii 15 ani din viata poarta pe frunte semnul uniunii profunde cu Isus rastignit.

Moare la 27 mai 1457. Invocata drept mijlocitor de haruri, trupul sau este venerat in sanctuarul din Cascia, loc continuu de pelerinaj. Este beatificata de papa Urban al VIII-lea in 1627 si canonizata la 24 mai 1900 de catre papa Leon al XIII-lea. Este invocata drept sfanta iertarii si pacificatoarea lui Cristos. Patronaj: femei cu o casnicie nefericita, cauze disperate Etimologie: Rita = prescurtare de la Margherita Sarbatoare: 22 mai.

Rugăciunea către Sfânta Rita

loading...

Sub povara durerilor şi a încercărilor, alerg la tine, o Sfântă Rita, care eşti numită Sfânta imposibilului, la tine vin cu mare încredere ca să ma ajuţi în necazul de faţă (se spune necazul). Te rog, eliberează-mi inima de focul încercărilor, căci pretutindeni e înconjurată de strâmtoare. Ia-mă sub ocrotirea dragostei tale şi opreşte izvorul lacrimilor mele, căci toată oboseala mea a fost zadarnică. Pentru a-mi câştiga numai o rază de mângâiere mă încredinţez ţie (se spune necazul). O, tu Sfântă Rita, care eşti avocata cazurilor disperate şi grave, nu este posibil ca numai eu să nu fiu ascultat(ă) şi să nu găsesc la tine mângâiere şi ajutor. Tu îi ajuţi pe toţi cei care aleargă cu încredere la tine. Ascultă-mă şi pe mine şi împlineşte-mi cererea, atât de miraculos cum numai tu ştii să o faci.

Învredniceşte-mă şi pe mine a-ţi cânta imnul tău de laudă, de mulţumire şi de recunoştinţă. O, Sfântă Rita, ştiu că păcatele mele sunt piedica împlinirii cererii mele, de aceea te rog, o Sfânta Rita, cere de la Atotputernicul Dumnezeu harul unei sfinte spovedanii, cu o părere de rău perfectă şi o hotărâre sinceră de îndreptare. Ajută-mă să obţin de la Iisus, iertarea păcatelor mele şi aşa, prin mijlocirea ta, o Sfânta Rita, împlinirea cererii mele. Ca drept recunoştinţă, voi răspândi evlavia faţă de tine tuturor sufletelor disperate şi necăjite. În tine îmi pun toată încrederea mea, Sfântă Rita, roagă-te pentru mine acum şi pururi şi-n vecii vecilor.

loading...
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa te tinem la curent cu cele mai recente noutati poti seta sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Iti recomandăm să dai LIKE paginii noastre de Facebook (click aici) și nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste' ca în poza de mai jos.

Most Popular

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top