News

Cioloș, mesaj ULUITOR după VIOLENȚELE de la protest

”Un mesaj adresat guvernanţilor. 𝐀𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭ă 𝐳𝐢 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐚 𝐑𝐨𝐦â𝐧𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐮𝐟𝐥𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐧𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐞, indiferent unde ne-a purtat viața, a României pe care ne-o dorim pentru noi, pentru copiii noștri. Este seara românilor uniți în aspirații.”

Așa cataloghează Dacian Cioloș ceea ce se întâmplă acum în Piața Victoriei. Au avut loc multe acte de violență. În jandarmi s-a aruncat chiar cu pungi pline cu rahat. Nici bucățile de caldarâm nu au lipsit.

loading...

„Ce-ar fi ca tot acest miting să se transforme într-un mesaj pe care diaspora îl adresează societăţii româneşti”, a scris fostul premier Dacian Cioloş pe pagina de Facebook, adăugând că cei care ne conduc astăzi nu sunt „cauza” problemelor, ci „efectul” a ceea ce românii nu au făcut bine. 

„Dacă acest miting e un mesaj adresat de diaspora guvernanţilor, ce-ar fi ca tot acest miting să se transforme într-un mesaj pe care diaspora îl adresează societăţii româneşti? Cei care ne conduc azi nu sunt <<cauza>> a ceea ce nu merge bine în ţară, ci mai degrabă <<efectul>> a ceea ce noi, poate, nu am făcut bine”, a scris Dacian Cioloş pe contul său de Facebook.

loading...

Cioloş spune că, dacă vrem să fim parte a soluţiei, trebuie să învăţăm să ne adresăm unii altora, iar dacă învăţăm cum să vorbim unii cu alţii, atunci poate “mai avem o şansă să ne facem bine cu propriile noastre leacuri“. Atenție la următorul pasaj.

Împreună cu voi îmi voi asuma însă, tot ce trebuie să-mi asum în lunile și anii care vin, voi aduce partea mea de contribuție la România pe care iată, îndrăznim să o visăm tot mai mulți, cu tot mai mult curaj”, a mai spus Cioloș.

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei:

”Colegii mei discută în permanență cu protestatarii. Au fost aruncate pungi cu excremente, cu urină. Pietre, bucăți rupte din carosabil, au lovit nu doar jandarmi, ci și persoane prezente la adunarea publică. Colegii mei au folosit spray-urile individuale de protecție. În acest moment situația s-a calmat” a spus Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, care a adăugat că nu are informații că ultrașii vin spre Piață și că până acum au suferit răni ușoare trei jandarmi.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top