News

Claudia Țapardel, discurs FULMINANT în PE. Iohannis a rămas BLOCAT

Președintele Klaus Iohannis a participat la dezbaterea din plenul Parlamentului European privind viitorul Uniunii Europene unde a ținut un discurs vag și plictisitor. Europarlamentara PSD Claudia Țapardel a luat cuvânt și i-a predat câteva lecții președintelui. Deși Klaus Iohannis a ocolit subiectul, europarlamentara PSD a spus în Parlamentul European că este total nedemocratic ca cetățenii României să fie ascultați în mod abuziv de către Serviciile Secrete prin intermediul unor Protocoale abuzive şi ilegale. Iohannis s-a schimbat la față la auzul acestor declarații, care, din nefericire sunt adevărate.

”Înainte de toate, i-am transmis președintelui României faptul că are datoria și obligația de a se asigura ca țara noastră să devină parte integrantă a Spațiului Schengen până la sfârșitul actualului mandat al instituțiilor europene, în mai 2019. Este inexplicabil și inacceptabil faptul că până la acest moment, România, a șasea țară ca mărime din UE și lider regional al Europei de Est în ceea ce privește creșterea economică, nu este parte a zonei Schengen”, a declarat europarlamentarul social-democrat.

loading...

Europarlamentara PSD a mai spus că ”Am dorit să îi reamintesc președintelui României de obligația care îi revine, în calitate de reprezentant al României în Consiliul European, de a solicita în mod ferm ca această situație de blocaj în care se află România să fie soluționată cât mai curând. Este datoria Președintele României să acționeze, având în vedere faptul că România îndeplinește toate criteriile și standardele tehnice, iar Comisia Europeană și Parlamentul și-au exprimat în repetate ocazii acordul”, a precizat, în discursul său, Claudia Ţapardel.

Ţinând cont că, de mai multe ori în cadrul discursului său, preşedintele României, Klaus Iohannis, a pus accentul pe importanța valorilor democratice, europarlamentarul Claudia Ţapardel a ţinut să accentueze în intervenţia din plenul Parlamentului European că democrația se asigură prin respectarea tuturor drepturilor și libertăților fundamentale, inclusiv a prezumției de nevinovăție și a respectării deciziilor Curții Constituționale.

Este total nedemocratic ca cetățenii României să fie ascultați în mod abuziv de către Serviciile Secrete prin intermediul unor Protocoale abuzive şi ilegale. Împreună trebuie să protejăm toți românii pentru a se bucura de aceleași drepturi ca și cetățenii europeni în ceea ce privește democrația, cât și drepturile și libertățile fundamentale.

În plus, mesajul constructiv avut de Președinte în plenul Parlamentului European nu ar trebui să fie un caz izolat. E foarte important ca şeful statului să aibă aceeași atitudine constructivă şi în România, unde aceasta din păcate lipsește cu desăvârșire”” a precizat europarlamentarul social-democrat, Claudia Ţapardel.

loading...
1 Comment

1 Comment

 1. Smaranda

  24/10/2018 at 11:20 pm

  Bravo doamna Ţapardel!
  Cred că l-ai atins niţel,
  Eu nu cred că se „trezeşte”
  Şi chiar „altele” urzeşte

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top