News

Comisia juridică a Senatului adoptă astăzi raportul asupra cererii DNA

Comisia juridică a Senatului va vota, în şedinţa de marţi care începe la ora 10.00, un raport asupra cererii formulate de procurorii DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.”Scrisoarea şi referatul PÎCCJ, prin care solicită formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de domnul senator Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în timpul exercitării funcţiei de prim-ministru al României”, este primul punct pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Comisiei juridice a Forului superior al Parlamentului.

În acest context, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, luni, că a transmis Comisiei juridicea Senatului, notele scrise care vor fi depuse la dosarul său. Liderul ALDE a precizat că notele reprezintă argumente mai detaliate prezentate marţea trecută, când a fost audiat de forul legislativ.

loading...

„Argumentele pe care le-am avut de prezentat le-am prezentat la Comisie. Acum există numai o trecere în revistă, mai detaliată, a lor. Sigur că trebuie avut în vedere că Parlamentul are dreptul suveran de a decide această acţiune de începere a urmăririi penale şi sigur că Parlamentul nu se substituie organelor de cercetare penală, deci Comisia nu este chemată în primul rând să analizeze calitatea probelor prezentate de procuratură, ci Senatul este chemat să decidă mai degrabă asupra oportunităţii din punct de vedere politic asupra acestei solicitări”, a afirmat Tăriceanu, luni la Parlament.

Călin Popescu Tăriceanu a fost audiat, marţea trecută, în Comisia juridică a Senatului. Audierea a durat puţin peste o oră, iar presa nu a avut acces la lucrările forului legislativ.

loading...

La finalul audierii, preşedintele Senatului a declarat că demersul procurorilor DNA în cazul său are scopul de a îl intimida în lupta pe care a început-o pentru semnalarea gravelor abuzuri comise în România. Liderul ALDE s-a întrebat retoric dacă nu ar fi mai bine ca România să fie condusă de „procurori vânjoşi împreună cu ofiţeri cu ochi albaştri”.

Acesta a spus că votul în plenul Senatului în ceea ce priveşte solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul său trebuie să fie unul „care să demonstreze că legea trebuie să îi apere pe toţi cetăţenii împotriva abuzurilor”.

„Ceea ce se va întâmpla în Parlament în momentul când se va ajunge la votul în ceea ce priveşte urmărirea penală nu e un vot în legătură cu persoana mea. E unul care să demonstreze că legea trebuie să îi apere pe toţi cetăţenii împotriva abuzurilor şi e dreptul fiecăruia de a avea şi a primi respectul cuvenit. În acest sens am discutat cu colegii mei. Sigur au fost şi întrebări punctuale care au fost puse”, a explicat Tăriceanu, la finalul audierii de marţea trecută.

Tăriceanu a adăugat că le-a comunicat colegilor din Comisia juridică a Senatului, la audiere, „că acuzaţiile se bazează că hotărârile de Guvern au favorizat o anumită firmă. Le-am spus că ele nu au făcut decât să pună în legalitate lucrurile”.

DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Site-ul nostru a fost reclamat de ANTI - ROMÂNII DIN #REZIST. Vreți sa ne susțineți? E nevoie doar sa distribuiți articolele noastre in grupuri si pe paginile personale. Fie sa FIM!

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top