Life

Culorile potrivite pentru un dormitor mic – părerea specialiștilor

Dormitorul este locul în care te duci să te relaxezi și să dormi, așa că e important să nu simți că zidurile mai au puțin și te sufocă. Potrivit portalului Apartamente mici, culorile potrivite pentru un dormitor mic pot face diferența. Așadar vorbim iar despre amenajarea unui apartament mic.

loading...

Noi nu vă putem ajuta să vă măriți fizic spațiul. Vestea bună este că vă putem ajuta să falsificați totul prin magia culorilor. Avem părerea designerilor despre ce să folosim pentru pereți ca să facem un spațiu mic să fie cât ai deschis.

loading...

Anne Viggiano, designer din Seattle, are câteva sfaturi când vine vorba să facem un dormitor mic să arate mai mare.

În primul rând, Anne Viggiano recomandă aceleași culori pentru tavan și ceilalți pereți doar cu un contrast scăzut între ele.

„Veți diminua dezordinea vizuală și marginile vor dispărea, făcând camera să se simtă expansivă”, explică ea. 

În plus, Anne Viggiano observă, de asemenea, că tavanul văruit într-o culoare roz deschis ajută la reducerea aspectului unui tavan gri.

„Plafoanele tipice, placate în alb, arătau cenușiu atunci când apăreau umbreleeva obișnuit. Acest lucru poate dăuna unui spațiu mic deoarece se întunecă”, explică aceasta.

„Dacă utilizați un roz pal cum e cel de la Benjamin Moore Soft Shell veți obține o lumină caldă reflectată pe piele. Apoi veți vedea un tavan superb când vă întindeți pe pat. Plafonul e o suprafață adesea ignorată, dar foarte importantă .“

Culorile potrivite pentru un dormitor mic  – părerea doamnei Olga Ratajski, Designer Chicago

Pentru dormitoare mai mici, designerului Olga Ratajski îi place să se joace cu cree și bleu. În primul rând pe lista de recomandări este Lime White de Benjamin Moore. Este o frumoasă culoare crem, cu o nuanță de verde în ea.

„Este luminoasă și oferă o căldură și un confort într-un spațiu mic al dormitorului, fără să se simtă netedă”, spune ea.

Cea de-a doua alegere este „White Cabbage” de Farrow & Ball, care este albă, cu puțin albastru.

„Lumina și aerisirea ajută camera să arate mare și deschisă”, explică ea.

Revenind la culorile potrivite pentru un dormitor mic, lui Ratajski îi place, de asemenea, ”Borrowe Light” de Farrow & Ball, explicând că preferă să mențină acest spațiu cât mai liniștitor.

„Pentru un spațiu mic al dormitorului, umplute cu obiecte de mobilier de dimensiuni mari, cum ar fi paturile și dulapurile, îmi place să plasez totul în diferite tonuri de lumină și aerisire color, ceea ce ajută la menținerea camerei mari și deschise. Albastru face parte cu succes dintre culorile potrivite pentru un dormitor mic.”

loading...
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa te tinem la curent cu cele mai recente noutati poti seta sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Iti recomandăm să dai LIKE paginii noastre de Facebook (click aici) și nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste' ca în poza de mai jos.

Most Popular

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top