News

Danilet, pus la punct EXEMPLAR de avocatul Toni Neacsu

Magistrații care se exprimă asupra problemelor de judecată în afara sălii de judecată sunt o „oroare”. Este comentariul facut de avocatul Toni Neacșu, fost membru CSM, la un articol un articol în care se anunta că judecatorul Cristi Danileț a fost recuzat într-o cauză după ce și-a exprima public opiniile referitoare la un protocoalele dintre parchete și SRI.

„Sunt peste 15.000 de avocați activi în România. Dacă de mâine toți avocații am formula cereri de recuzare, în dosarele pe care le avem fiecare, împotriva tuturor judecătorilor care își exprima opțiunile în public, fie că e vorba despre cele politice fie despre cele privind politica penală, calitatea și înțelesul legilor, am face un act necesar de igienizare.

loading...

Un magistrat care se exprimă asupra problemelor juridice în altă parte decât în sala de judecată, ori se implică, prin memorii, proteste ori numai pe facebook, în  activitatea politică de scriere a legilor ori ia partea, fie și implicit, unei tabere în lupta politicienilor, este o oroare.

Libertatea de exprimare e una, partizanatul și expunerea pe tarabă a opțiunilor juridice, e altceva. În fața unui val concentrat de cereri de recuzare, repetat și iar repetat, colegii lor înșiși îi vor aduce pe cei prea agitați cu picioarele pe pâmântul codului lor deontologic”, a scris Toni Neacșu pe Facebook.

Site-ul nostru a fost reclamat de ANTI - ROMÂNII DIN #REZIST. Vreți sa ne susțineți? E nevoie doar sa distribuiți articolele noastre in grupuri si pe paginile personale. Fie sa FIM!

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top