News

Dragnea pregăteşte FATALA. Pică Guvernul Tudose?

Soarta premierului Mihai Tudose pare pecetluită, iar PSD se îndreaptă cu pași rapizi către un nou episod „Sorin Grindeanu”. Liderii social-democraţi nu mai au răbdare până la Comitetul Executiv anunţat pentru finalul lunii la Iaşi şi cer organizarea imediată a unei şedinţe care să clarifice criza din interiorul partidului şi din guvern.

loading...

Astfel, PSD a convocat ședința Comitetului Executiv, după ce liderii de filiale din partid au cerut devansarea ședinței care era programată pe 29 ianuarie, la Iași.

În noul context, liderii PSD au convocat ședința Comitetului Executiv PSD pentru luni, 15 ianuarie, ora 14.00, potrivit Știripesurse.ro. Ședința va avea loc la sediul central al PSD din Șoseaua Kiseleff.

loading...

Și secretarul general al PSD, Marian Neacșu, un apropiat al liderului Liviu Dragnea, a cerut organizarea cât mai rapidă a unei ședințe a  Comitetului Executiv în care să fie tranșată criza politică.

„Având în vedere deteriorarea accentuată și nejustificată a dialogului politic dintre Guvern și partid consider că se impune convocarea rapidă a unei sedințe a Comitetului Executiv Național în care să se analizeze cauzele acestui fenomen care afectează imaginea și credibilitatea în egală măsură a partidului și a guvernării și luarea măsurilor necesare pentru rezolvarea acestei situații!”, afirmă Marian Neacșu.

La rândul său, vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu consideră că situaţia din partid trebuie tranşată rapid, pentru a nu fi afectată guvernarea.

Ea precizează că ar fi trebuit ca în momentul apariţiei scandalului poliţistului-pedofil să aibă loc o discuţie între premierul Mihai Tudose şi ministrul Carmen Dan: „Trebuie să tranşăm lucrurile, ca să nu grevăm guvernarea. (…) Este o îngrijorare generată de această disputa publică între premier şi ministrul de Interne. Când un guvern este politic, susţinut de o majoritate parlamentară, orice face Guvernul trebuie să ştie şi majoritatea parlamentară.

Corect este ca un premier susţinut de o alianţă, aşa cum este Guvernul Tudose, decizia să fie luată în forurile de conducere. A apărut acest caz oribil cu presupusul pedofil, care ar fi trebui tranşat foarte rapid, astfel încât o instituţie de importanța Poliţiei să fie în perfectă stare de funcţionare în orice moment.

Surse politice susţin că aceste mesaje lansate de către grei ai PSD cunoscuţi pentru apropierea de Liviu Dragnea arată că liderul PSD consideră că are bătălia ca şi câştigată cu Mihai Tudose şi pregăteşte o lovitură decisivă împotriva premierului.

Acestea vin şi în contextul în care în timp ce Mihai Tudose se duela în declaraţii cu ministrul de Interne, Carmen Dan, Liviu Dragnea se plimba prin ţară într-un turneu văzut drept unul cu rol de strângere de suport în jurul său înainte de începerea asaltului asupra premierului.

loading...
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa te tinem la curent cu cele mai recente noutati poti seta sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Iti recomandăm să dai LIKE paginii noastre de Facebook (click aici) și nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste' ca în poza de mai jos.

Most Popular

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top