News

După ce au primit gratuități pe care alți cetățeni nu le au studenții s-au revoltat sâmbătă

Studenţi din cele mai importante centre universitare din România au protestat sâmbătă, la Timișoara, faţă de modificările din sistemul judiciar. Într-un gest simbolic, tinerii au purtat pe umăr sicriul Justiţiei. Totuși acești dacă sunt nemulțumiți de sistemul din România ne întrebăm de ce nu își plătesc biletul de tren cum fac ceilalți români?

Aproximativ 200 de tineri din cele mai importante centre universitare din România au protestat, la Timişoara, faţă de modificările aduse legilor justiției și legislației penale. Tinerii au scandat lozinci antiguvernamentale, au împărțit lumânări și s-au pregătit de… înmormântarea Justiţiei.

loading...

„Să vă fie frică, studenții se ridică!”, au scandat manifestanții.

Tinerii au venit din București, Cluj, Galați, Timișoara și alte centre universitare. Ei sunt membri ai asociaţiei naţionale a organizaţiilor de studenţi.
Și-au strigat nemulțumirile legate de modificările aduse legilor justiției. Au ieșit în Piața Victoriei din Timişoara și au purtat pe umeri sicriul Justiției, pe care l-au așezat apoi în fața Operei.

loading...

Tinerii au scandat împotriva coaliției de guvernare, au aprins lumânări și au împărțit colaci, aşa cum se face la un parastas.

„În momentul de față facem un parastas pentru justiție. E un păcat că în anul Centenarului, anul 2018, urmează să avem președinția Comsiei Europene”, spune un tânăr.

„Este doar cu valoare de simbol, noi nu dorim să îngropăm justiția, vrem să atragem atenția oamenilor pentru o schimbare”, explică un altul.

Studenții au purtat banderole albe.

„Se folosește la grevele japoneze de obicei. Aici e o balanță care semnifică justiția, cea pe care noi o apărăm”, spune unul dintre ei.

„Un sicriu – pentru că ne dorim să nu se ajungă acolo. Dorim ca justiția să nu moară în România și din păcate se va ajunge acolo dacă aceste legislații vor merge mai departe”, a declarat Marius Deaconu, președinte ANOSR.

La final, tinerii au dus sicriul lângă monumentul ridicat în memoria celor care s-au jertfit în zilele Revoluţiei, în fața catedralei Mitropolitane din Timișoara.  Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu)

Site-ul nostru a fost reclamat de ANTI - ROMÂNII DIN #REZIST. Vreți sa ne susțineți? E nevoie doar sa distribuiți articolele noastre in grupuri si pe paginile personale. Fie sa FIM!

loading...

The Latest

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top