Externe

Fostă gardă de corp al lui Osama bin Laden, ajutor social în Germania de 1.168 de euro pe lună

Un tunisian care i-ar fi asigurat protecţia lui Osama ben Laden trăieşte în Germania din 1997 şi primeşte un ajutor social în valoare de 1.168 de euro pe lună, scrie BBC News.

Suma a fost dezvăluită de către un guvern regional, după ce Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) l-a interpelat cu privire la acest bărbat, cunoscut drept Sami A. Presa germană nu dezvăluie însă numele bărbatului, din motive de confidenţialitate. Însă el neagă orice legături cu jihadismul. O deportare a sa în Tunisia a fost exclusă, de teama faptului că ar putea fi torturat.

loading...

Ben Laden a condus reţeaua jihadistă Al-Qaida şi a aprobat atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 în Statele Unite. El a fost împuşcat mortal de către forţele speciale americane în Pakistan, în 2011.

Cel puţin trei dintre piloţii sinucigaşi care au comis atentatele de la 11 septembrie au fost membri ai unei celule Al-Qaida din Hamburg, în nordul Germaniei.

loading...

Potrivit unor depoziţii ale unor martori într-un proces antiterorist din 2005, Sami A a fost, timp de câteva luni, în 2000, o gardă de corp a lui ben Laden, în Afganistan. El neagă aceste acuzaţii, însă judecători din Düsseldorf i-au crezut pe martori. Sami A a fost anchetat cu privire la presupuse legături cu Al-Qaida în 2006, însă nu a fost inculpat. El locuieşte împreună cu soţia sa, o germană, şi cei patru copii la Bochum, în vestul Germaniei.

După ce a obţinut un permis de reşedinţă temporrară în Germania, în 1999, el a urmat mai multe cursuri în domeniul tehnologiei şi s-a mutat în acest oraş în 2005.Cererea de azil i-a fost respinsă în 2007, după ce autorităţile l-au catalogat drept o ameninţare la adresa securităţii. El se prezintă zilnic la un post de poliţie.

Potrivit Guvernului german, presupuşi jihadişti riscă să fie supuşi torturii în ţări din Nordul Africii. Tunisia şi vecinii ei arabi nu se află pe o listă cu ţări de origine considerate sigure, în care pot fi expulzaţi migranţi.

Tortura este interzisă în Europa în baza Convenţiei europene a drepturilor omului.

Site-ul nostru a fost reclamat de ANTI - ROMÂNII DIN #REZIST. Vreți sa ne susțineți? E nevoie doar sa distribuiți articolele noastre in grupuri si pe paginile personale. Fie sa FIM!

loading...

The Latest

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top