Life

Întrebarea care l-a blocat pe Mark Zuckerberg: Puteți să repetați, să mă asigur că am înțeles?

Senatorul democrat Maria Cantwell l-a pus în mare dificultate, aseară, pe fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, în timpul audierilor din Congres.

loading...

Cantwell a vrut să afle dacă angajați ai Facebook au colaborat direct cu Cambridge Analytica, o companie care are legături cu Donald Trump, sau direct cu echipa de campanie a actualului președinte american în timpul campaniei electorale din 2016.

CANTWELL: Mulțumesc, domnule Președinte. Bine ați venit, domnule Zuckerberg. Știți ce este Palantir (n.r. Palantir Technologies, companie din Silicon Valley, specializată în colectare și analiza de date)?

loading...

ZUCKERBERG: Știu.

CANTWELL: Sunt voci care vorbesc despre ei ca despre Stanford Analytica. Sunteți de acord?

ZUCKERBERG: Doamnă senator, nu am auzit așa ceva.

CANTWELL: Ok. Credeți că cei de la Palantir i-au învățat pe cei de la Cambridge Analytica – așa cum spun rapoartele de presă ale Cambridge Analytica – cum să folosească aceste tactici?

ZUCKERBERG: Doamnă senator, nu știu.

CANTWELL: Credeți că Palantir a colectat date de pe Facebook?

ZUCKERBERG: Doamnă senator, nu știu dacă acest lucru s-a întâmplat.

CANTWELL: Ok. Credeți că în timpul campaniei din 2016, în timp ce Cambridge Analytica oferea suport campaniei lui Trump prin Proiectul Alamo, au exista angajați Facebook implicați în acest schimb de informații și tehnici.

ZUCKERBERG: Doamnă senator, am oferit suport campaniei lui Trump în același mod în care oferim suport oricărei campanii sau regii de publicitate care ne cere ajutorul.

CANTWELL: Așadar răspunsul este da. Este răspunsul da?

ZUCKERBERG: Doamnă senator, puteți să repetați întrebarea? Vreau să mă asigur că înțeleg exact ce întrebați.

CANTWELL: În timpul campaniei din 2016, Cambridge Analytica a lucrat pentru campania lui Trump și le-a rafinat tacticile. Au fost angajați Facebook implicați în acest proces?

ZUCKERBERG: Doamnă senator, nu știu ca angajați ai noștri să fi lucrat cu cei de la Cambridge Analytica, deși știu că am ajutat într-adevăr campania lui Trump per total, oferind suport în vânzări, în același fel în care facem și cu alte campanii.

CANTWELL: Așadar, există o posibilitate ca ei să fi lucrat împreună în aceasta perioadă (n.r. angajați ai Facebook să fi lucrat împreună cu reprezentanți Cambridge Analytica, dar și cu persoane implicate în campania lui Trump). Poate vom afla în urma investigației pe care o faceți (n.r. Zuckerberg a spus că va face un audit să scoată la lumină toate detaliile legate de practicile Cambridge Analytica).

ZUCKERBERG: Doamnă senator, cu siguranță pot vorbi cu echipa mea să vă dea toate detaliile pe care eu nu le știu în acest moment.

loading...
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa te tinem la curent cu cele mai recente noutati poti seta sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Iti recomandăm să dai LIKE paginii noastre de Facebook (click aici) și nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste' ca în poza de mai jos.

Most Popular

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top