News

Iohannis anunta o CRIZA POLITICA fără precedent

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că o ordonanţă privind amnistia şi graţierea ar fi „o catastrofă pentru România” şi ar declanşa o criză politică fără precedent. Deci vom avea o criza deoarece Codrin Stefanescu a sustinut joi seara ca se va da ordonanta pe amnistie si gratiere.

„O astfel de ordonanţă, care priveşte amnistia şi graţierea unor politicieni până la urmă, ar fi o catastrofă pentru România. (…) Adoptarea unei astfel de ordonanţe ar declanşa o criză politică fără precedent în România”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

loading...

El a amintit că graţierea şi amnistia au fost deja tema unei ordonanţe de urgenţă la începutul anului 2017 şi că acest act normativ a dus la manifestări foarte ample din partea românilor, care nu îşi doresc aşa ceva.

„Ordonanţa 13, la vremea respectivă, a fost retrasă, însă există în continuare semnale că în PSD nu s-a abandonat această idee, chiar unii politicieni din PSD vehiculează aceste idei în spaţiul public”, a declarat Klaus Iohannis.

loading...

Şeful statului a făcut un apel la politicienii social-democraţi care sunt „lucizi să întreprindă orice consideră ei ca o astfel de ordonanţă să iasă din discuţie şi să nu fie aprobată în Guvern”.

„Momentan, altceva decât unele declaraţii ale unor politicieni nu avem, dar eu rămân conectat şi voi face tot ce se poate face din poziţia de preşedinte pentru a nu se ajunge la o nouă situaţie de acest tip”, a subliniat el.

Klaus Iohannis a precizat că se aşteaptă să fie informat de Guvern dacă s-ar discuta o astfel de chestiune.

Întrebat despre situaţia persoanelor condamnate în baza probelor obţinute în urma protocoalelor dintre SRI şi instituţiile judiciare, Iohannis a răspuns: „Aceste chestiuni sunt de competenţa instanţelor judecătoreşti şi cu siguranţă acolo ele se vor rezolva”.

Site-ul nostru a fost reclamat de ANTI - ROMÂNII DIN #REZIST. Vreți sa ne susțineți? E nevoie doar sa distribuiți articolele noastre in grupuri si pe paginile personale. Fie sa FIM!

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top