News

Judecătorul Horaţius Dumbravă, dezamăgit de Iohannis: Mă așteptam să înțeleagă …

Judecătorul Horaţius Dumbravă, fost preşedinte CSM, a comentat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi. „M-aş fi aşteptat – sincer vă spun – ca domnia sa (n.r.: preşedintele României) să prezinte declaraţia prin care spune public că înţelege să semneze decretul de revocare”.

”Sincer, nu ştiu dacă a vrut să transmită un mesaj. Ce pot să spun e că nu exista altă cale decât cea de a respecta Constituţia României. Că a vrut, să transmită un mesaj, e deja o chestiune de natură politică ce nu priveşte direct modul în care este administrată şi funcţionează justiţia. M-aş fi aşteptat – sincer vă spun – ca domnia sa să prezinte declaraţia prin care spune public că înţelege să semneze decretul de revocare. Dar, iarăşi, e o decizie care îi aparţine dumnealui. De ce m-aş fi aşteptat?

loading...

Pentru că, totuşi, el are un rol constituţional aici. Sau, de fapt, două atribuţii şi un rol foarte bine conturat constituţional: garantează independenţa justiţiei din poziţia domniei sale de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii – e adevărat, fără drept de vot, iar o astfel de chestiune priveşte independenţa justiţiei, indiferent cum şi din ce situaţie s-ar situa unii actori politici. În al doilea rând, este mediator în stat şi ar fi fost bine să explice motivele revocării domnia sa. De aceea spun că m-am aşteptat ca domnia sa să prezinte motivele pentru care a semnat decretul de revocare”, a spus Dumbravă pentru agenția Mediafax.

Site-ul nostru a fost reclamat de ANTI - ROMÂNII DIN #REZIST. Vreți sa ne susțineți? E nevoie doar sa distribuiți articolele noastre in grupuri si pe paginile personale. Fie sa FIM!

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top