News

Judecătorul Horaţius Dumbravă, dezamăgit de Iohannis: Mă așteptam să înțeleagă …

Judecătorul Horaţius Dumbravă, fost preşedinte CSM, a comentat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi. „M-aş fi aşteptat – sincer vă spun – ca domnia sa (n.r.: preşedintele României) să prezinte declaraţia prin care spune public că înţelege să semneze decretul de revocare”.

loading...

”Sincer, nu ştiu dacă a vrut să transmită un mesaj. Ce pot să spun e că nu exista altă cale decât cea de a respecta Constituţia României. Că a vrut, să transmită un mesaj, e deja o chestiune de natură politică ce nu priveşte direct modul în care este administrată şi funcţionează justiţia. M-aş fi aşteptat – sincer vă spun – ca domnia sa să prezinte declaraţia prin care spune public că înţelege să semneze decretul de revocare. Dar, iarăşi, e o decizie care îi aparţine dumnealui. De ce m-aş fi aşteptat?

Pentru că, totuşi, el are un rol constituţional aici. Sau, de fapt, două atribuţii şi un rol foarte bine conturat constituţional: garantează independenţa justiţiei din poziţia domniei sale de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii – e adevărat, fără drept de vot, iar o astfel de chestiune priveşte independenţa justiţiei, indiferent cum şi din ce situaţie s-ar situa unii actori politici. În al doilea rând, este mediator în stat şi ar fi fost bine să explice motivele revocării domnia sa. De aceea spun că m-am aşteptat ca domnia sa să prezinte motivele pentru care a semnat decretul de revocare”, a spus Dumbravă pentru agenția Mediafax.

loading...
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa te tinem la curent cu cele mai recente noutati poti seta sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Iti recomandăm să dai LIKE paginii noastre de Facebook (click aici) și nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste' ca în poza de mai jos.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top