News

Iohannis, FACUT TANDARI de economistul Dan Diaconu: Un prostovan obraznic și

Economistul Dan Diaconu, unul dintre cei mai urmăriți analiști de pe rețelele de socializare, il distruge intr-o postare pe Klaus Iohannis care tocmai a pierdut un razboi cu privire la „politica externa” despre care credea ca o patroneaza.

„Un prostovan obraznic și infatuat care e tras de urechi și pus cu botul pe labe este oricând o priveliște plăcută, mai ales într-o țară ca România”, scrie Dan Diaconu care considera ca anterior întâlnirii de la Cotroceni în care spera, „ca tot prostul, s-o facă pe deșteptul, i s-a comunicat negru pe alb că altul e ritmul pe care trebuie să joace și că, în cazul unei noi mișcări greșite, urmează asomarea.” Redam intreaga postare.

loading...

„Ce s-a întâmplat zi? Plăvanul tocmai a fost anihilat total. Anterior întâlnirii în care spera, ca tot prostul, s-o facă pe deșteptul, i s-a comunicat negru pe alb că altul e ritmul pe care trebuie să joace și că, în cazul unei noi mișcări greșite, urmează asomarea. Desigur, n-a fost deloc comod să se comporte fix ca vițelul la poarta nouă, dar, laș cum îl știm, nici perspectiva unei „priveliști cu pătrățele” pentru el, la pachet cu doamna, nu prea i-a surâs.

Asta a fost partea bună. Un prostovan obraznic și infatuat care e tras de urechi și pus cu botul pe labe este oricând o priveliște plăcută, mai ales într-o țară ca România. Problema e că apusul plăvanului nu aduce mari vești bune în rest. Totul se joacă acum în spate, acolo unde ăia care-au mai făcut un blat în 2012 la referendum, sunt din nou în atac.

loading...

Teoretic sunt hotărâți să dea atacul decisiv asupra redutei, dar, pofticioși cum îi știm, nu-i exclus să pice iar la pace cu ceilalți ticăloși, doar pentru pe prețul promis e tentant și responsabilitățile sunt minime. Singura reținere în ceea ce privește blatul ar putea veni din faptul că, după înțelegerea trecută, ticăloșii de la butoane au trecut linia roșie de mai multe ori, după ce s-au simțit în siguranță. E un argument destul de tare în defavoarea unei noi înțelegeri.

Întrebarea pe care v-o puneți este, probabil, „noi cu ce ne vom alege?”. În principiu nu cu mare lucru. Schimbările de personaje de acest tip se fac cu sacrificii mari, cam la fel cum se făceau schimbările de domnitori la Înalta Portă. Spre deosebire de acea perioadă, în care odată cu moartea sultanului se mai resetau dările, aici dările nu se resetează niciodată, ci cresc pe măsură ce taberele supralicitează.

Ați auzit pe cineva dispus să încheie un contract corect pentru exploatările din Marea Neagră? Ați auzit pe cineva care ar dori să ducă redevențele la 50-60% așa cum ar fi normal și nu la anemicul 11$ „indiferent de preț”?

Ați auzit pe cineva dornic să pună capăt golăniilor farma? Sau pe cineva care să pună piciorul în prag în privința autostrăzilor și a căilor ferate? Nu, n-ați auzit și nu veți auzi pentru că refrenul e cu totul altul: „eu te las pe tine, tu mă lași pe mine”. Astfel încât, nu vă așteptați la mare lucru până când nu veți avea curajul de a vă impune cu adevărat voința. Cam despre asta e vorba”, a scris Dan Diaconu pe pagina de socializare.

Site-ul nostru a fost reclamat de ANTI - ROMÂNII DIN #REZIST. Vreți sa ne susțineți? E nevoie doar sa distribuiți articolele noastre in grupuri si pe paginile personale. Fie sa FIM!

loading...

The Latest

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top