Externe

Liderul opoziţiei din Rusia, Alexei Navalnîi, a fost arestat. Avea probleme cu LEGEA

Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, a fost arestat, duminică, după ce s-a alăturat protestelor din Moscova, organizate împotriva alegerilor prezidenţiale din Rusia, care vor avea loc pe 18 martie, informează site-ul Politico.eu. În luna decembrie a anului trecut, Comisia Electorală Centrală de la Moscova a anunţat că Alexei Navalnîi nu are niciun drept legal să candideze, din cauza unei sentinţe de cinci ani de închisoare cu suspendare într-un dosar privind deturnare de fonduri.

loading...

Un video postat pe platforma Youtube, mai devreme, arată cum Alexei Navalnîi, un critic al preşedintelui Vladimir Putin, este împins cu forţa într-o dubă a poliţiei, după ce şi-a îndemnat susţinătorii să protesteze şi să ceară boicotarea alegerilor prezidenţiale din martie.

La Moscova, poliţia a intrat cu forţa într-unul din sediile lui Navalnîi, unde a început să interogheze şi să percheziţioneze oamenii.

loading...

Navalnîi a declarat că va participa la protestele din Moscova. Este neclar unde se află acesta la momentul actual.

În Rusia vor avea loc alegeri prezidenţiale la data de 18 martie, iar lui Alexei Navalnîi i s-a interzis dreptul de a se înscrie în cursa electorală.

În luna octombrie, liderul opoziţiei din Rusia, a fost eliberat din închisoare, după ce şi-a ispăşit pedeapsa de 20 de zile pentru organizarea unui protest neautorizat. El a mai fost încarcerat de două ori în 2017, câte 15 şi 25 de zile, după ce a organizat mitinguri împotriva corupţiei de la nivel guvernamental.

Site-ul nostru a fost reclamat de #rezist. Vă rugăm distribuiti articolele noastre pe paginile personale si in grupuri ca adevarul sa fie vizibil pentru toata lumea. Multumim.

loading...

Most Popular

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top