Externe

„Lista lui Putin”, o abureală ieftină pusă în scenă de SUA

Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite a publicat, marţi, o listă cu 210 oameni de afaceri şi înalţi oficiali ruşi care ar avea legături cu preşedinţia Rusiei, relatează site-ul agenţiei The Associated Press. Cum? ”Care ar avea legături cu preşedinţia Rusiei”. Păi au sau nu au? Cum adică, ditamai Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite publică ceva ce nu știe sigur că e așa? Un joc de imagine mizerabil făcut de SUA.

loading...

Mai mult, Trezoreria a subliniat că persoanele care figurează pe listă – 114 politicieni şi 96 de oameni de afaceri – nu au fost sancţionate de SUA şi nu sunt supuse unor restricţii sau repercusiuni.

Lista a fost cerută de către Congresul SUA, care a adoptat în 2017 o lege care prevede sancţiuni împotriva Rusiei pentru ingerinţe în alegerile prezidenţiale din 2016. Administraţia Trump avea termen până luni să finalizeze lista persoanelor care au obţinut bani sau putere ca urmare a legăturilor cu preşedintele rus Vladimr Putin. Acest raport a fost denumit de către presă „Lista lui Putin”, „Lista oligarhilor”, „Raportul Kremlin”.

loading...

Raportul conţine numele aproape tuturor membrilor administraţiei prezidenţiale din Rusia – până la purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov – precum şi şefii agenţiilor de stat ruse, primari, guvernatori şi parlamentari. Au fost incluşi şi liderii corporaţiilor de stat şi din sectorul privat, catalogaţi drept „oligarhi”.

Printre persoanele care se regăsesc pe lista SUA se află oamenii de afaceri German Gref (directorul executiv al Sberbank), Igor Sechin (director executiv Rosneft-cel mai mare producător de petrol din Rusia), Andrei Kostin (preşedintele VTB Bank), Roman Abramovici (patronul echipei de fotbal Chelsea Londra), Oleg Deripaska, Alişer Usmanov (al treilea cel mai bogat om din Rusia), Suleiman Kerimov, Eugene Kaspersky (fondatorul companiei de software Kaspersky Lab), Vladimir Potanin.

Potrivit Departamentului de Trezorerie al SUA, fiecare dintre oamenii de afaceri menţionaţi are o avere estimată la cel puţin un miliard de dolari. Așa, și? Americanii capitaliști sunt deranjați de oamenii care fac bani din afaceri? Cam ciudat. Sunt vinovați de ceva? Nu. În afara numelor s-au adus dovezi? Nu. E total jenant la ce au recurs Statele Unite. Le-a păpat mintea rusofobia!

Site-ul nostru a fost reclamat de #rezist. Vă rugăm distribuiti articolele noastre pe paginile personale si in grupuri ca adevarul sa fie vizibil pentru toata lumea. Multumim.

loading...

Most Popular

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top