News

Lovitură pentru Cotroceni. Tudorel Toader, anunț ȘOC după decizia lui Iohannis

Așa cum era de așteptat, preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţia de şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, pare mult mai hotărât decât toți din Coaliție și a anunțat imediat că sesizează Curtea Constituțională a României cu privire la refuzul Președintelui de revocare din funcție a procurorului șef al DNA. Urmează o adevărată bătălie cu cel care ocupă rușinos cea mai înaltă funcție în stat.

loading...

”În condițiile în care Președintele României nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate de procurorul șef al DNA;

În condițiile în care argumentele care au stat la baza declanșării procedurii de revocare au devenit mai actuale și mai consistente;
Văzând legislația aplicabilă în acest domeniu; Valorificând jurisprudența instanței de contencios constituțional, Vom sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul Președintelui de revocare din funcție a procurorului șef al DNA !”, a anunțat Toader.

loading...

Are susținerea PSD

Luni, dupa sedinta Comitetului Executiv a PSD, Liviu Dragnea a anuntat ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, este sustinut de PSD si ca, indiferent ce decizie va lua Klaus Iohannis in privinta lui Kovesi, suspendarea presedintelui nu este unul dintre scenarii.

„Nu. Noi, sub nicio forma, nu luam in calcul ideea de suspendare din functie a presedintelui Romaniei”, a spus Liviu Dragnea. Liderul PSD a adaugat ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, are parte de toata sustinerea sa si a premierului Viorica Dancila:

„Eu stiu de la doamna prim-ministru ca il sustine in totalitate pe ministrul Toader si noi il sustinem pe ministrul Toader”.

Iohannis a spus, în repetate rânduri, că nu există motive temeinice pentru demiterea lui Kovesi. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a propus în februarie revocarea din funcție a șefei DNA, însă avizul Consiliului Superior al Magistraturii a fost unul negativ.

Ce a spus Iohannis

”După cum probabil vă amintiți, la mijlocul lunii martie mi-a fost înaintat și avizul CSM-ul care a ajuns la cu totul altă concluzie. Avizul CSM a fost unul negativ, acest aviz nu poate fi tratat ca simplu element facultativ chiar dacă nu obligă, el nu poate fi ignorat. Constat că două autorități ale statului, repectiv CSM și Ministerul Justiției ajung la concluzii diametral opuse.

Analizând motivele ministrului Justiției, am constat că autorul raportului care a susținut propunere consideră că ”este o luară de poziție” referitoare la evenimentele din ultimul an. Evaluarea ministrului Justiției poate fi subiectivă. Motivele de revocare prezentate de ministrul Justiției, nu au fost de natură să mă convingă. Nu voi da curs propunerii ministrului Justiției de revocare a doamnei Kovesi”, a declarat Klaus Iohannis.

Site-ul nostru a fost reclamat de #rezist. Vă rugăm distribuiti articolele noastre pe paginile personale si in grupuri ca adevarul sa fie vizibil pentru toata lumea. Multumim.

loading...

Most Popular

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top