News

Lovitura pentru Iohannis. I s-a dat cu FLIT. Nu este bagat in seama

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, nu va participa la intalnirea cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, potrivit Romania TV

Preşedintele Klaus Iohannis il convocase marți dimineaţă la Cotroceni pe ministrul afacerilor externe. Şeful statului i-a solicitat să vină cu explicaţii după decizia Guvernului de a demara o analiză privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. 

loading...

Liderul PSD a afirmat, într-o decizie susţinută la Palatul Parlamentului, că decizia privind prezenţa lui Meleşcanu, marţi, la Cotroceni îi va aparţine premierului şi l-a acuzat pe Iohannis că îşi încalcă prevederile constituţionale pentru că nu el conduce Guvernul ca să cheme miniştrii la ordin.

„În ceea ce privește convocarea la ordin a ministrului de Externe este o decizie pe care o va lua doamna prim-ministru, după o discuție cu domnul Meleșcanu, dar aici vreau să spun două lucruri. La singura întâlnire pe care am avut-o la Cotroceni, s-a convenit că președintele nu convoacă și nu cere miniștrilor să vină la Cotroceni. (…) Acest lucru nu s-a respectat niciodată. Va decide doamna prim-ministru ce se întâmplă, pentru că nu președintele conduce Guvernul”, a spus Liviu Dragnea.

loading...

Reacţie dură si a premierului Viorica Dăncilă vizavi de convocarea ministrului de Externe Teodor Meleşcanu de către preşedintele României la Controceni. Dăncilă a declarat că un ministru nu poate fi convocat fără acordul premierului, potrivit Stiri pe surse.

„Domnul preşedinte trebuie să vorbească cu prim-ministrul. Într-un guvern, ca să chemi un ministru, trebuie să vorbeşti cu prim-ministrul. Asta este regula care trebuie respectată de toată lumea aşa cum şi eu respect regulile preşedintelui. Domnul Meleşcanu a vorbit cu prim-ministrul şi bineînţeles că dacă îşi va da acordul prim-ministrul va merge. Eu nu pot să îmi dau acordul pe ceva, dacă nu sunt întrebată”, a declarat Dăncilă.

Site-ul nostru a fost reclamat de #rezist. Vă rugăm distribuiti articolele noastre pe paginile personale si in grupuri ca adevarul sa fie vizibil pentru toata lumea. Multumim. Ne puteti da un Like mai jos.

loading...

The Latest

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top