News

Luju, VICTORIE la CSM in fata lui Kovesi

Lumea Justitiei castiga la CSM chiar in fata sefei DNA. Concret, cererea de aparare a independentei sistemului judiciar, care o are in prim-plan pe procuroarea Carmen Alexandra Lancranjan, și în care sefa DNA a susținut că dezvăluirile pe care Lumeajustitiei.ro le-a facut despre Lancranjan, cunoscută și drept „Veverita”, au afectat independenta sistemului judiciar, nu a mai fost susținută de CSM.

Consiliul condus de judecatoarea Simona Marcu a stabilit, contrar lui Kovesi, ca Lumeajustitiei.ro nu a afectat independenta sistemului judiciar in ansamblul sau atunci cand a publicat articolele „Deshumarea lui Dragnea”, „Ghiveciul Veveritei” si „Defilare stiuta de joi”, care au avut la baza comunicatul DNA, prin care s-a dispus efectuarea urmaririi penale in dosarul Tel Drum-Dragnea, instrumentat de procuroarea Carmen Alexandra Lancranjan, conform luju.ro.

loading...

CSM a concluzionat astfel ca autorii articolelor „prezinta informatii obtinute din surse judiciare, pe care le considera avizate”, iar afirmatiile facute la adresa procuroarei Carmen Lancranjan facute de Lumeajustitiei ” nu sunt de natura a induce ideea unei implicari externe in justitie, sau ca procurorul ar fi instrumentat dosarul penal intr-un alt cadru decat cel legal prevazut de legislatia penala si, astfel, sa creeze suspiciuni in randul opiniei publice cu privire la independenta si impartialitatea procurorilor”.

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii hotaraste:

loading...

Respinge cererea formulata de doamna Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, de aparare a independentei sistemului judiciar in ansamblul sau, cu privire la modul in care presa a reflectat informatiile devenite publice prin comunicatul de presa nr. 1056/VIII/3 din data de 13.11.2017 al Directiei Nationale Anticoruptie”, arata CSM.

Site-ul nostru a fost reclamat de #rezist. Vă rugăm distribuiti articolele noastre pe paginile personale si in grupuri ca adevarul sa fie vizibil pentru toata lumea. Multumim. Ne puteti da un Like mai jos.

loading...

The Latest

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top