News

Ministerul Muncii, noi modificari la Legea Salarizarii. Ce se schimba

Gărzile efectuate în sistemul medical au fost scoase în afara plafonului de 30% prevăzut pentru sporuri, potrivit unei Ordonanţe de urgenţă adoptată miercuri de către Guvern.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, transmis miercuri AGERPRES, actul normativ aprobat de către Guvern clarifică unele prevederi din Legea salarizării şi introduce corecţii pentru acele categorii de personal ale căror drepturi salariale nete aferente lunii martie sunt mai mici decât cele plătite în luna februarie 2018, corecţii care vor acoperi diferenţa şi care vor fi actualizate în funcţie de evoluţia drepturilor salariale individuale stabilite potrivit legii.

loading...

Corecţiile aplicate vor acoperi diferenţa, în măsura în care persoană îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

De asemenea, unităţile sanitare de monospecialitate, serviciile judeţene de ambulanţă şi serviciul de ambulanţă al Municipiului Bucureşti – Ilfov vor putea beneficia de majorarea procentului care se aplică asupra sumei salariilor de bază, în vederea acordării sporurilor stabilite pentru fiecare dintre aceste unităţi sanitare, astfel încât să se asigure limita minimă a sporurilor prevăzute în Regulamentul elaborat potrivit art. 23.

loading...

„Practic, se creează posibilitatea depăşirii procentului stabilit de ordonatorul principal de credite pentru unităţile sanitare de monospecialitate şi serviciile de ambulanţă şi asigurarea sumelor necesare, în scopul acordării sporurilor prevăzute de Regulamentul-cadru la limita minimă, pentru toate categoriile de personal care intră sub incidenţa regulamentului”, se notează în comunicatul Ministerului Muncii.

Documentul prevede, de asemenea, acordarea indemnizaţiei de hrană şi pentru personalul din cadrul învăţământului superior care a beneficiat de tichete de masă în anul 2017.

Totodată, în Ordonanţă mai sunt prevăzute: majorarea gradului I pentru funcţia de contabil-şef din învăţământul preuniversitar, corelarea nivelului de salarizare pentru funcţia de director Casa corpului didactic cu cel pentru funcţia de inspector şcolar, respectiv stabilirea salariilor de bază pentru funcţiile de director de îngrijiri, asistent şef serviciu de ambulanţă şi asistent medical şef, în funcţie de salariul de bază aferent funcţiei de asistent şef şi cea de asistent medical principal cu studii superioare.

Site-ul nostru a fost reclamat de ANTI - ROMÂNII DIN #REZIST. Vreți sa ne susțineți? E nevoie doar sa distribuiți articolele noastre in grupuri si pe paginile personale. Fie sa FIM!

loading...

The Latest

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top