News

Mircea Badea ii da o LECTIE de politica externa lui Klaus Iohannis. Era cazul

Inca o gafa de politica externa marca Iohannis Werner Klaus. Mircea Badea a vorbit în emisiunea „În gura presei”, despre prezența președintelui Klaus Iohannis la reuniunea informală a Consiliului European şi la Summitul Uniunea Europeană – Balcanii de Vest, de la Sofia.

„Poate multă lume a trecut peste, pentru că nu mai stă nimeni zece secunde în plus, dacă totuși există o substanță acolo. Klaus Iohannis a fost prezent la reuniunea Uniunea Europeană – Balcanii de Vest.

loading...

În schimb, Spania, boicotează întâlnirea la care Kosovo e tratat ca un stat cu acte în regulă. Deci România, în mod oficial, indiferent de cum ne raportăm, România nu recunoaște Kosovo. De ce nu recunosc aceste țări Kosovo?

Pentru că ar fi un precedent chiar pentru ele. Aceste țări nu au recunoscut Kosovo ca fiind un stat. Cine sunt cele cinci țări? Spania, România, Grecia, Slovacia, Cipru. De ce să stai la masă, tu, statul român cu un stat pe care nu îl recunoști?”, a spus Mircea Badea.

loading...

Gafa a fost sesizata si de jurnalistul Ion Cristoiu care scrie ca presedintele a fost lăsat de capul lui în complicata chestiune a poziției noastre față de Kosovo.

„Chestiunea poziției noastre față de Kosovo nu poate fi decisă doar de Președinte. O consultare măcar cu Guvernul se impunea. S-a consultat Klaus Iohannis înainte de a pleca spre Sofia cu premierul, cu președinții celor două Camere? N-am auzit să se fi întîmplat asta.

Romania a pierdut în 1940 două teritorii istorice și pentru că un tip pe numele său Carol al II-lea a considerat că politica externă a țării e proprietatea sa exclusivă. Există acest risc și acum dacă Klaus Iohannis crede că în materie de politică externă trebuie să se consulte doar cu Răvășitoarea și eventual cu antrenorul de tenis al Răvășitoarei”, a scris Cristoiu.

Site-ul nostru a fost reclamat de ANTI - ROMÂNII DIN #REZIST. Vreți sa ne susțineți? E nevoie doar sa distribuiți articolele noastre in grupuri si pe paginile personale. Fie sa FIM!

loading...

The Latest

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top