News

Mirel Curea, despre protestul magistraților: Aia grasă, nebărbierită, cu panatalon mulat, maieu gălbui…

Jurnlistul Mirel Cureas-a amuzat teribil după ce câteva zeci de magistraţi din toată ţara au protestat pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, faţă de ultimele modificări ale codurilor penale, dar şi faţă de pachetul de legi ale justiţiei. Magistraţii spun şi că ministrul Tudorel Toader nu este preocupat de condiţiile necesare actului de justiţie.

”Care protest, care magistrați? Ăia care păreau că sunt în stație de multe ore și așteaptă tramvaiul 26? Aia grasă, nebărbierită, cu panatalon mulat, maieu gălbui și pungă de un leu în mână, era magistrat, fie de la CEDO. fie de la Haga, fie de la “Prof. Dr. Al. Obregia”.  Pe bune, căutați pozele, merită! :-D”, scrie Mirel Curea pe Facebook.

loading...

Judecătorul Cristi Dănileț a reușit să șocheze cu declarația lui. Asta ca parodia de protest să fie completă.

„Protestele, în România, nu trebuie autorizate. Când avem o adunare în fața unei instituții publice, nu trebuie autorizare de la nimeni. Noi știm legea mai bine decât știu unii. Nu avem nevoie de autorizație pentru a sta pe scările unei instituții. E un protest. Protestăm pentru o justiție independentă, pentru eliberarea justiției de sub pârghiile politice”, a declarat Dănileț.

loading...

Tensiuni pe marginea protestului. Contre între Lazăr și Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat duminică seara, într-o emisiune TV, că actul de justiţie din România „nu este de natură să garanteze, să apere drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor” şi că ies la suprafaţă „deficienţe majore” în funcţionarea sistemului judiciar.

„Acum un an şi ceva de zile, când spuneam că justiţia scârţâie din toate încheieturile, unii m-au crezut, alţii probabil că nu m-au crezut, dar între timp cred că lumea începe să vadă faptul că justiţia lui 2018 într-o ţară europeană nu este justiţia aceea de natură să garanteze, să apere drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor”, a declarat duminică seară, la România TV, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a apreciat că „lumea începe să vadă” deficienţele din justiţie.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a reacționat și susţine că discursul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, este unul plin de ofense la adresa magistraturii şi a Ministerului Public şi arată nivelul la care este instituţia în holul căreia se află statuia lui Mihail Kogălniceanu, precum şi nivelul la care se doreşte a fi situată justiţia din România.

Procurorul general al României mai afirmă, într-un punct de vedere transmis Agerpres, că actualul ministru al Justiţiei va intra cu acest discurs în istoria tristă a justiţiei şi a politicii româneşti.

„Cu acest discurs plin de ofense la adresa magistraturii în general, a Ministerului Public în special, actualul ministru al Justiţiei va intra în istoria tristă a justiţiei şi a politicii româneşti. Discursul ne arată nivelul la care se află instituţia în holul căreia poate fi văzută zilnic statuia fondatorului Mihail Kogălniceanu, precum şi nivelul la care se doreşte a fi situată justiţia din România”, susţine procurorul general al României.

Potrivit lui Augustin Lazăr, CSM este garantul independenţei justiţiei.

Site-ul nostru a fost reclamat de #rezist. Vă rugăm distribuiti articolele noastre pe paginile personale si in grupuri ca adevarul sa fie vizibil pentru toata lumea. Multumim. Ne puteti da un Like mai jos.

loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Valter Cojman

    17/09/2018 at 6:18 am

    Infractorii si viitorii infractori din „justitia” romana au iesit in strada.
    Simt ca vremurile bune in care taiau si spanzurau dupa pofta lor, fara sa raspunda, se apropie de sfarsit si vor plati pentru faptele lor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top