News

Monica Macovei ar putea rămâne fără CETĂȚENIA ROMÂNĂ

Europarlamentarul Monica Macovei ar putea rămâne fără cetățenia română dacă Legea Defăimării intră în vigoare iar ea nu se oprește din acțiunile controversate. Adrian Solomon, deputat PSD, confirmă că sancţiunile pot merge până la retragerea cetăţeniei.

loading...

„Depide de gravitatea lor, lucrurile pot merge până la retragerea cetăţeniei. Se vorbeşte şi în Constituţie despre lucrul acesta. Nu este o lege care să pună în aplicare prevederile constituţionale, dar cred că un cetăţean de bună credinţă nu poate să defăimeze ţara”, a declarat Adrian Solomon.

Întrebat ce reprezintă dacă un cetăţean vorbeşte la Bruxelles despre ce se întâmplă în ţară, Solomon a răspuns: „Dacă un cetăţean transmite la Bruxelles fake news-uri este defăimare”.

loading...

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, marţi, că ”dacă vrei să fii naţionalist cum e americanul, care stă cu steagul pe casă, ca francezul, polonezul ori ca ungurul măcar, trebuie să existe o astfel de lege a defăimării în care măcar să îţi respecţi faptul te-ai născut în ţara şi eşti român”.

Ar fi oportun, sigur că ar fi oportun, pentru că eu nu am auzit încă pe cineva în lumea asta, în Europa cel puţin, dar în Statele Unite mai ales – ştiu că acolo e o incriminare puternică, ca cineva să-şi defăimeze ţara. Noi despre asta discutăm – defăimarea ţării, nu cum spunea cineva la o televiziune sau nu ştiu pe unde că dacă spui că nu s-au făcut kilometri de autostradă…

Nu, e defăimarea ţării în exterior, adică să te duci să-ţi defăimezi, să-ţi blamezi ţara în exterior. Da, cred că este oportun pentru că dacă vrei să fii naţionalist cum e americanul, care stă cu steagul pe casă, sau ca francezul, care este la fel, ca ungurul măcar sau ca polonezul, trebuie să existe o astfel de lege a defăimării în care măcar să îţi respecţi faptul te-ai născut în ţara asta şi eşti român.

Chestiunile care te deranjează se discută în interiorul ţării, nu în afara ţării, ci în interiorul ţării şi în interiorul partidelor”, a declarat pentru MEDIAFAX Cătălin Rădulescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seara, că este nevoie de o lege împotriva celor care defăimează România, ”gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari care mint despre propria ţară”, astfel încât ”statul român să corecteze aceste lucruri”.

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, marţi, că legea anti-defăimare, „inventată de Dragnea”, nu va fi doar împotriva sa, ci „a tuturor celor care nu aplaudă şi nu se înclină în faţa infractorilor din politică, aşa cum a fost ovaţionat Dragnea la ultimul Congres al partidului”.

loading...
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa te tinem la curent cu cele mai recente noutati poti seta sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Iti recomandăm să dai LIKE paginii noastre de Facebook (click aici) și nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste' ca în poza de mai jos.

Most Popular

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top