News

Monica Macovei, DISTRUSA in Parlamentul European

Incep sa apara si pozitiile corecte in fata liderilor UE. Liderul grupului PSD din Parlamentul European, Dan Nica, a anunțat, joi, că le-a trimis europarlamentarilor o scrisoare în care „demontează” datele difuzate de Monica Macovei și în care informează, printre altele, că peste 90% din marile dosare de corupție s-au soluționat cu achitări, scrie Mediafax. Minciunile Monicai Macovei au fost distruse sistematic iar credibilitatea acesteia cu siguranta va avea de suferit.

În scrisoare se arată că în România au fost interceptate peste 6 milioane de persoane în perioada 2015-2016. Potrivit lui Nica, scrisoarea Monicăi Macovei se vrea a fi o clarificare, când, în realitate, ea reprezintã ”o mistificare a unor cifre prezentate fără niciun fel de sursă spre a putea fi verificate”.

loading...

Liderul eurodeputaților PSD susține că cifra reală a cetățenilor români interceptați de serviciile secrete, în perioada 2005 – 2016, este de peste 6 milioane, nu de doar 36.406.

”Doamna Macovei face o confuzie voită între numãrul de mandate de interceptare și numărul de persoane interceptate. Cu un singur mandat pot fi interceptate chiar și 80 de persoane, așa cum este cazul concret al Președintelui Senatului României, Călin Popescu-Tãriceanu. Numărul mediu de persoane interceptate este de cca 20/mandat, conform calculelor Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații.

loading...

Precizăm că cifra de 6 milioane se referă numai la mandatele puse în aplicare de SRI, dar au mai existat și mandate puse în aplicare de DNA, iar în aceste condiții numărul celor interceptați crește”, potrivit comunicatului de presă.

De asemenea, Nica spune că aproximativ 50% dintre magistrați au fost vizați de dosare penale.

„În perioada 1 ianuarie 2014 – 30 iulie 2018, DNA a soluționat 1.965 de cauze privind 3.420 de magistrați (2.193 de judecători și 1.227 de procurori). Practic, aproximativ 50% dintre judecãtorii și procurorii din România au fost vizați de dosare penale la DNA în ultimii 3 ani și 6 luni, fapt care pune la îndoială independența justiției din România. Aceste date sunt verificabile, fiind publicate de Inspecția Judiciară din România”, potrivit textului scrisorii.

Liderul PSD din PE le-a mai transmis europarlamentarilor că peste 90% din marile dosare de corupție instrumentate de DNA în ultima perioadã s-au soluționat cu achitări.

O altă manipulare gravă este cea referitoare la rata de achitări a DNA. Pentru ca cifrele să pară mai mici, se promovează raportarea achitărilor la numărul de inculpați trimiși în judecată, în loc să se raporteze la numărul de condamnați, așa cum ar fi firesc. Ca o comparație, în Franța, rata de achitări pe fapte de corupție este de 1%. La DNA, procentul mediu pe anul 2017 este de 15%.

Remarcăm faptul cã situația ratei achitãrilor pe secțiile teritoriale ale DNA este de-a dreptul alarmantă: 78% la secția DNA Alba; 56% la secția DNA Târgu Mureș; 44% la secția DNA Constanța sau 22% la secția DNA Ploiești. Toate aceste date sunt furnizate chiar de DNA, pe baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Doar în primele 7 luni ale anului 2018 avem de-a face cu 207 achitări în dosare instrumentate de DNA. În plus, peste 90% din marile dosare de corupție instrumentate de DNA în ultima perioadă s-au soluționat cu achitări”, conchide Nica, în scrisoare.

loading...
1 Comment

1 Comment

  1. santinela

    12/10/2018 at 9:20 am

    Asta trebuia sa faca toti parlamentarii PSD-isti sau ALDE de mai mult timp.Cum dobitoaca deschidea gura cum scrisori catre toti si sa se arata ca minte !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top