Life

Pictorul Paul Hitter prezintă Gulagul Românesc. Suferința care a sfâșiat pânza

Expoziția din 26 Aprilie de la Biblioteca Liviu Rebreanu din București (ora 18.00) are ca temă centrală „reeducarea”, punctul culminant al violenței detenției politice în perioada comunistă. Picturile lui Paul Hitter vorbesc despre tortura fizică și psihologică și despre trăirile profunde ale deținutului în momentele cele mai dificile, iar fiecare lucrare are la bază mărturia unui supraviețuitor al detenției.

loading...

”Printre aceste lucrări, vă veți simți, poate, apăsați la prima vedere; dar să nu uitați că vă aflați printre prieteni, printre cei care prin sângele și suferința lor, au răscumpărat sufletul și demnitatea unui întreg popor”, a spus Paul Hitter.

Prima expunere a acestei expoziții denumită inițial Nuanțele Abisului, a avut loc la fostul penitenciar Pitești, devenit acum muzeu- Memorialul Pitești. A urmat în mod natural un periplu prin multiple spații penitenciare devenite și ele între timp muzee. Astfel expoziția a putut fi vizitată la Cetatea Fagarașului, Hîrșova, Cernavodă, Memorialul Sighet.

loading...

„Deși, chiar în zilele noastre, foștii deținuți politic par a fi de multe ori uitați, chiar stigmatizați, dovada cea mai vie că ei au învins este faptul că mulți dintre noi, cei tineri, nu i-am uitat. În acest haotic început de mileniu, suferința și rezistența lor devin adevărate lumini călăuzitoare. Lecția lor, o lecție ce transcede generațiile și timpul, este una a demnității, a credinței și a valorilor autentice, atât de necesară nouă, celor de astăzi. Eu le mulțumesc; inspirația mea, știu sigur, de la ei a venit, iar mâna mea a circulat pe pânză, condusă, de multe ori, de către ei”, a adăugat artistul.

Despre Paul Hitter

Paul Hitter este un pictor român, născut în 1982, care îl are ca Maestru pe artistul Matei Șerban Sandu. A studiat la Academia de Artă din Munchen în clasele artiștilor: Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel. A inventat propriul stil in pictura, numit Expresionism Balcanic, iar lucrările sale îmbina mitologii populare din Balcani, mitologii urbane, teme sociale.

Până în prezent, a expus în expoziții personale și de grup în: București, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City.
În prezent, trăiește în România și în Statele Unite ale Americii.

Site-ul de prezentare Paul Hitter: www.paulhitter.com

Biblioteca Liviu Rebreanu București – Strada Lucrețiu Pătrășcanu 13, București
Intrare Liberă. Expoziția va fi deschisă pînă la data de 5 mai.
Pagina Facebook a evenimentului- https://www.facebook.com/events/1653839251336447/
Pagina Facebook a bibliotecii- https://www.facebook.com/Biblioteca-Liviu-Rebreanu-382524738554048/

Site-ul nostru a fost reclamat de ANTI - ROMÂNII DIN #REZIST. Vreți sa ne susțineți? E nevoie doar sa distribuiți articolele noastre in grupuri si pe paginile personale. Fie sa FIM!

loading...

The Latest

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top