News

Primele acuzații concrete: Violenţa, rodul unei campanii de instigare din partea lui Iohannis, PNL şi USR

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a declarat sâmbătă că actele de violenţă din Piaţa Victoriei sunt ”rodul unei campanii de instigare şi de dezinformare care a avut loc în ultimele zile din partea PNL şi USR, împreună cu preşedintele Iohannis”.

”Evenimentele care au avut loc vineri seara în faţa Guvernului sunt regretabile. Dreptul cetăţenilor la liberă exprimare nu poate fi îngrădit, însă nu putem să fim de acord cu grupuri de agitatori şi de persoane care au ca unic scop producerea de incidente. Actele de violenţă din Piaţa Victoriei sunt rodul unei campanii de instigare şi de dezinformare care a avut loc în ultimele zile din partea PNL şi USR, împreună cu preşedintele Iohannis. Este păcat că un protest paşnic al unor oameni care îşi exprimau opinia a fost confiscat politic şi transformat într-o manifestaţie violentă, în urma căreia au avut de suferit sute de persoane, printre care şi 35 de jandarmi care au necesitat îngrijiri medicale, 11 au fost transportaţi la spital, dintre care o femeie jandarm se luptă în acest moment pentru viaţa sa”, a declarat ANdrei Gerea, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

loading...

El a mai spus că actele de violenţă împotriva jandarmilor, actele de huliganism nu pot fi acceptate în nicio societate.

”Este condamnabil faptul că lideri politici, aici îi nominalizez pe Ludovic Orban, Dacian Cioloş, Dan Barna, care au stat în spatele protestului de vineri seara, dar chiar şi preşedintele ţării, sunt orbiţi de conflictul politic şi îşi dau girul pentru astfel de manifestări. Sper că, tratând lucrurile la rece, aceşti lideri politici iresponsabili, printre care şi preşedintele, cel care deţine şi calitatea de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, să realizeze gravitatea situaţiei pe care au generat-o încurajând protestele, incitând oamenii şi manipulând”, a adăugat liderul ALDE.

loading...

El a reiterat faptul că legitimitatea coaliţiei PSD – ALDE este dată în urma alegerilor.

”Am fost acuzaţi că la mitingul PSD – ALDE în Piaţa Victoriei au rămas gunoaie pe carosabil. Ei bine, vedem care sunt consecinţele unui protest sprijinit de opoziţie, de grupări al căror scop nu e altul decât a se lupta cu actuala guvernare: zeci de oameni în spital, 11 jandarmi răniţi, sute de persoane care au avut nevoie de asistenţă medicală. Într-o democraţie, legitimitatea pentru a guverna este dată prin vot exprimat în alegeri libere. Românii au ales în 2016 să îşi acorde sprijinul pentru partidele din coaliţia PSD – ALDE, el fiind de altfel confirmat în repetate rânduri de sondajele de opinie.

Voinţa românilor nu poate fi contestată şi nici încălcată de lideri politici şi de preşedintele ţării. Aşteptam ca preşedintele ţării să îşi exercite atribuţiile de moderare la nivelul societăţii, nu să devină partizan cu protestatarii care au creat situaţia gravă de vineri seara, în urma căreia au de suferit sute de oameni, printre care şi jandarmi care îşi făceau datoria şi care se luptau pentru menţinerea ordinii şi apărarea oamenilor care manifestau paşnic. Protestul de vineri seara a fost confiscat politic de către partidele de opoziţie. Refuz să cred că persoanele care au generat violenţele din Piaţa Victoriei sunt români din diaspora.

Partidele din opoziţie şi alţi lideri politici au folosit românii din diaspora şi protestul pe care l-au anunţat drept scut pentru a critica şi pentru a ataca Guvernul. Deja sunt depăşite anumite linii roşii în ceea ce priveşte bătălia politică, iar lucrurile pot degenera. Fac apel la responsabilitate în aceste momente din partea tuturor factorilor politici, a preşedintelui Iohannis, cel care este orbit de interesul său politic şi de dorinţa de a câştiga un nou mandat.”, a conchis deputatul Andrei Gerea.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top