Life

Primul magazin complet GOL, deschis în Bucureşti. In ce constă acest concept

Primul magazin gol din România s-a deschis seara trecută în Bucureşti. The Empty Shop este este un concept diferit gândit în scop umanitar, un loc în care clienţii şi vizitatorii sunt invitaţi nu pentru a goli rafturile, ci pentru a le umple cu haine pe care nu le mai îmbracă, pentru a fi donate unor familii cu posibilităţi materiale reduse, scrie Gândul.

loading...

„Prin deschiderea The Empty Shop şi a celorlalte 12 puncte de colectare din mall-urile noastre din ţară ne-am propus să derulăm cea mai amplă campanie de strângere de haine: 20 de tone în două săptămâni. Zilnic, sute de mii de oameni trec pragul centrelor noastre comerciale din toată ţara, pentru cumpărături, în drum spre serviciu, pentru a lua masa sau pentru a se relaxa. Acum le lansăm şi o provocare: de a dărui în beneficiul persoanelor cu posibilităţi materiale reduse”, a declarat Corina Olteanu, Group PR Manager NEPI Rockastle, deţinătorul mall-ului Promenada, acolo unde bucureştenii care vor să ajute pot merge pentru a-şi dona hainele care nu le mai sunt de folos.

loading...

Ţinta este una foarte ambiţioasă, 20 de tone de haine în două săptămâni, însă începutul a fost unul care le-a dat curaj organizatorilor, mai ales că magazinul şi-a umplut deja rafturile pentru prima dată chiar în seara inaugurării.

Odată colectate, hainele vor fi sortate cu ajutorul a 50 de voluntari „Let’s Do It, Romania!”, apoi  curăţate şi livrate unui număr de 1000 de familii din judeţele Maramureş, Neamţ, Iaşi, Constanţa, Târgu Jiu, Călăraşi, Ialomiţa.

„Ne bucurăm să fim alături de Promenada la deschiderea The Empty Shop, umbrelă sub care dăm şi startul „Let’s Share & Care!” 2018. Colectările de asemenea amploare implică eforturi logistice uriaşe şi faptul că avem un magazin dedicat în care putem face sortare, dar şi alte puncte de colectare în mall-uri, ceea ce înseamnă expunere către un număr mai mare de potenţiali donatori, ne ajută să ne concetrăm eforturile pe o perioadă mai scurtă de timp cu rezultate mai bune. Campania face parte din strategia „Let’s do it, Romania!” de combatere a risipei si de susţinere a educaţiei şi vă invităm cu drag să susţinem cât mai multe familii”, declarat Andrei Coşuleanu, Board Member „Let’s do it, Romania!”

Hainele strânse vor fi distribuite unor comunităţi în care riscul de abandon şcolar datorat lipsei unor bunuri materiale de bază, cum ar fi hrana, alimentele sau îmbrăcămintea pentru copiii este foarte ridicat. Conform celor mai recente date Eurostat, România este a treia ţară europeană cu cea mai mare rată a abandonului şcolar, de 18,5%, după Malta şi Spania. În acelaşi timp, România deţine cel mai mare procent de copii săraci (grupa de vârstă 0-17ani) din Europa care atrage după sine riscul excluderii sociale.

Magazinul The Empty Shop din Bucureşti este deschis în perioada 5 aprilie – 18 aprilie, în intervalul orar 10.00 – 22.00. Celelalte puncte de colectare vor fi organizate în mall-urile City Park Constanţa, Shopping City Timişoara, Shopping City Galaţi, Brăila Mall, Shopping City Piatra Neamţ, Ploieşti Shopping City, Shopping City Deva, Aurora Shopping Mall (Buzău), Shopping City Târgu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Shopping City Sibiu. Magazinul este dedicat colectării exclusive de îmbrăcăminte.

loading...
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa te tinem la curent cu cele mai recente noutati poti seta sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Iti recomandăm să dai LIKE paginii noastre de Facebook (click aici) și nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste' ca în poza de mai jos.

Most Popular

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top