News

Rareș Bogdan a depățit orice LIMITĂ. Reclamat la CNA. Propagarea de sloganuri naziste

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a sesizat marți sera CNA referitor la propagarea de sloganuri naziste de către Rareș Bogdan. Demnitarul susține că realizatorul emisiunii „Jocuri de Putere”, domnul Rareș Bogdan, a difuzat în cadrul emisiunii sale, în mod repetat, secvențe în care un grup de protestatari scandau sloganul „Ciuma Roșie”, cu referire la un grup de cetățeni care au o anumită ideologie sau apartenență politică.

loading...

”Realizatorul Rareș Bogdan, pe fondul scandărilor care conțineau sloganul „Ciuma Roșie”, a declarat satisfăcut că „este o atmosferă incredibilă”. „Se scandează! Ce scandați?”, întreabă domnul Bogdan imediat după aceea, zâmbind fericit și plimbând microfonul prin mulțime cu gesturi largi.

Dacă oamenii care participau la protest s-ar putea prevala de faptul că nu cunosc originea sloganului „Ciuma roșie”, acest lucru este total nepermis în cazul unei emisiuni de „Prime Time”, în cazul unui formator de opinie.

loading...

Consider impardonabilă atitudinea realizatorului Rareș Bogdan în condițiile în care nu consideră inadecvată difuzarea pe post a unor scandări cu sorginte nazistă, ci chiar le încurajează cu zâmbet larg.

După cum presupun că știm cu toții, sloganul „Ciuma roșie” are sorginte nazistă și a fost utilizat intens și pentru multă vreme de propaganda lui Hitler. În 1937, Goebbels (cel care a condus Ministerul de Stat pentru Informarea Opiniei Publice și Propagandă, Ministerul Propagandei celui de-al Treilea Reich – „Reichsministerium für Volksaufklärung und Propaganda”) concepea o broșură de 36 de pagini în care vorbea despre… „ciuma roșie”. Concluzia sa era că doar „Führerul” (Hitler) poate scăpa omenirea de… „CIUMA ROȘIE”.

Propaganda nazistă a produs chiar și un film intitulat „CIUMA ROȘIE”, destinat publicului elvețian și francez („La Peste Rouge”). Filmul se găsește pe Youtube și poate fi vizionat de oricine vrea să înțeleagă originea nazistă a sloganului „Ciuma Roșie”.

Faptul că domnul Rareș Bogdan propagă în spațiul public un slogan de sorginte nazistă – încurajând utilizarea acestuia – mi se pare extrem de grav. Aștept soluția dumneavoastră pe marginea acestei sesizări și stau la dispoziția dumneavoastră pentru orice alte detalii”, a anunțat Liviu Pleșoianu.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/liviuplesoianu.oficial/videos/1972628222954247/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

loading...
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa te tinem la curent cu cele mai recente noutati poti seta sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Iti recomandăm să dai LIKE paginii noastre de Facebook (click aici) și nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste' ca în poza de mai jos.

Most Popular

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top