News

Refuzul prezentării la comisiile parlamentare, faptă penală

Aleşii PSD fac şi un pas interesant după ce şefa DNA a refuzat să se prezinte la comisia de anchetă a alegerilor din 2009. PSD ia măsuri ca acest lucru să nu se mai poată repeta. Mai exact, a iniţiat o lege ce stipulează că astfel de fapte vor fi pasibile de dosar penal. Şi nu numai.

loading...

Social democrații au iniţiat şi depus la Senat un proiect de lege care prevede că oficialii care nu se prezintă la audieri riscă dosar penal, revocarea din funcţie şi să fie declaraţi incompatibili pentru a ocupa alte funcţii publice pentru 3 ani, relatează ziare.com.

Neprezentarea persoanelor la audieri, din motive imputabile, nefurnizarea informaţiilor solicitate, a documentelor sau mijloacelor de probă deţinute, este considerată împiedicare a aflării adevărului şi constituie infracţiune, prevede proiectul, care ar putea viza deci si situaţii precum refuzul procurorului genearal Augustin Lazăr de a transmite comisiei parlamentare Sufrageria o copie a dosarului alegerilor din 2009.

loading...

Parlamentarii propun ca în acest cazuri să se aplică articolul 271 din Codul Penal, privind obstrucţionarea justiţiei, care prevede pedepse între 3 luni şi 1 an de închisoare sau amendă. Mai amintim

Proiectul mai prevede şi drepturi în plus pentru comisiile parlamentare de anchetă, acestea urmând să aibă acces la orice informaţie deţinută de serviciile secrete sau din cadrul anchetelor derulate de procurori.

Iniţiativa legislativă a fost depus în Senat cu doar câteva zile înainte ca Liviu Dragnea să vorbească, de la tribuna faimosului Congres PSD, despre activitatea comisiilor parlamentare de anchetă.

„Comisiile parlamentare de ancheta îşi vor finaliza concluziile în cel mai scurt timp posibil, iar concluziile lor vor fi fructificate atât judiciar, acolo unde e cazul, cât şi prin îmbunatăţirea cadrului legislativ privind drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţeanului”, a fost unul dintre mesajele transmise de liderul PSD.

loading...
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa te tinem la curent cu cele mai recente noutati poti seta sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Iti recomandăm să dai LIKE paginii noastre de Facebook (click aici) și nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste' ca în poza de mai jos.

Most Popular

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top