News

#Rezistenti RETINUTI de POLITIE

Doi dintre protestatarii care au lovit jandarmi la protestele din 10 august au fost reținuți de poliție. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au efectuat, joi, mai multe percheziţii la domiciliul unor protestatari acuzaţi că la mitingul din 10 august au lovit jandarmii, informează Poliţia Capitalei, care a participat la acţiune.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 continuă cercetările în dosarul de ultraj deschis după violenţele de la protestul din 10 august şi, joi, aceştia efectuează percheziţii la domiciliul a trei protestatari.

loading...

„La data de 11.10.2018 au fost efectuate în baza autorizaţiilor obţinute de la judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecptoria Sectorului 1 Bucureşti percheziţii la domiciliile a trei persoane, necesare pentru aflarea adevărului în prezenta cauză”, informează reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Jandarmeria Română a depus luna trecuta plângere la DIICOT în cazul mitingului din 10 august, sesizarea vizând infracţiuni împotriva ordinii constituţionale.

loading...

Acţiunile împotriva ordinii constituţionale sunt cuprinse în articolul 397 din Codul Penal, mai exact:

„(1) Acţiunea armată întreprinsă în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat se pedepseşte cu închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(2) Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi„.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, anunta la acea vreme, în Parlament, că a depus la DIICOT o „acţiune” prin care expune evenimentele petrecute la protest.

„În plus, am depus la parchetul competent, la DIICOT, o acţiune prin care expunem toată înlănţuirea de evenimente şi fapte, particularităţile acestei acţiuni de protest, şi am adresat Parchetului solicitarea să facă toate verificările necesare, noi fiind la dispoziţia organelor judiciare cu orice alte probe sau înscrisuri pe care dânşii consideră sau ne solicită să le punem la dispoziţie”, a declarat Dan.

Site-ul nostru a fost reclamat de ANTI - ROMÂNII DIN #REZIST. Vreți sa ne susțineți? E nevoie doar sa distribuiți articolele noastre in grupuri si pe paginile personale. Fie sa FIM!

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top