News

SCANDALOS. Ce amenda a primit cel care a produs gheata cu fecale

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti au interzis miercuri activitatea unei unităţi care producea gheaţă alimentară şi au aplicat o sancţiune contravenţională de doar 2.000 de lei, pentru condiţii de igienă necorespunzătoare.

Acţiunea a fost întreprinsă de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) în urma unei adrese primite din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în care se solicită verificarea condiţiilor de igienă din unitatea respectivă.

loading...

„Până la primirea notificării oficiale din partea ANPC (conform procedurii), prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, ANSVSA a decis demararea unor controale la nivel naţional, având ca tematică verificarea condiţiilor igienă în unităţile care produc gheaţă alimentară şi în depozitele de gheaţă. Odată cu primirea notificării în care se menţionează elemente concrete, se va decide extinderea acestei tematici de control la magazine alimentare, dar şi la unităţi de alimentaţie publică în care este folosită gheaţa alimentară (baruri, restaurante etc.)”, precizează ANSVSA.

În perioada 7-11 mai, comisarii ANPC au efectuat un control în ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor, la operatorii economici care produc în unităţi proprii gheaţă alimentară, atât pe raza municipiului Bucureşti, cât şi la operatorii economici din judeţele Giurgiu şi Constanţa. În urma acestei acţiuni au fost oprite temporar de la comercializare 1.800 kg de cuburi de gheaţă aflate în depozitele a doi producători, precum şi o cantitate de 5.372 de pungi pentru cuburi de gheaţă de 1 sau 2 kg aflate la comercializare în marile magazine.

loading...

Au fost prelevate eşantioane care au fost trimise la analize şi suspuse expertizei la Centrul Naţional pentru Încercarea şi Expertizarea Produselor Laborator Larex Bucureşti. Potrivit ANPC, analizele efectuate au determinat modificări ale următorilor parametri:
– Clostridium perfringers, ufc/100 ml prevăzut: 0, determinat: 2 (ambalaj de 1 kg) şi 4 (ambalaj de 2 kg)
– Bacterii coliforme, ufc/250 ml prevăzut: 0, determinat: 284 (ambalaj de 5 kg)
– NTG, ufc/100 ml prevăzut: 20, determinat: 29 (ambalaj de 1 kg) şi 31 (ambalaj de 2 kg)
– NTG, ufc/ml la -22 grade C, prevăzut max. 100, determinat: 1.245 (ambalaj de 5 kg); la -37 grade C, prevăzut max. 20, determinat: 65 (ambalaj de 5 kg).

Site-ul nostru a fost reclamat de #rezist. Vă rugăm distribuiti articolele noastre pe paginile personale si in grupuri ca adevarul sa fie vizibil pentru toata lumea. Multumim. Ne puteti da un Like mai jos.

loading...

The Latest

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top