Life

Singurul român inclus în Topul Forbes. Averea lui Ion Țiriac a crescut cu…

Averea lui Ion Țiriac a crescut, potrivit topului miliardarilor publicat marți de către revista americană Forbes. Acesta apare pe locul 1.867 la nivel mondial, însă este singurul român din clasament, potrivit libertatea.ro.

loading...

În topul de anul trecut, Țiriac avea o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari ir acum averea lui este estimată la 1,2 miliarde dolari.

Un număr record de 2.208 miliardari au fost incluşi în cea de a 32-a ediţie a clasamentului anual al miliardarilor lumii elaborat de Forbes.

loading...

Țiriac deține o parte din asigurătorul Allianz-Țiriac, unul dintre cei mai mari din România, dar și mai mulți dealeri auto pentru mai multe mărci de prestigiu, prin Țiriac Auto. Compania vinde în reprezentanțele sale mărcile Ford, Jaguar , Land Rover, Hyundai, Mitubishi și Mercedes.

Țiriac mai are afaceri în imobiliare, transport aerian și, mai nou, benzinării. Anterior, acesta a deținut și o cotă de 45% din banca Unicredit Țiriac Bank, dar aceasta a răscumpărat cota deținută de miliardarul român în 2015 pentru o sumă de 700 de milioane de euro.

Țiriac a construit în padurea Băneasa și cel mai scump cartier rezidențial din Romania. Omul de afaceri are în proprietate și compania aeriană Țiriac Air, cu o flotă de avioane și elicoptere de lux .

În fine, Țiriac este și proprietarul turneului de tenis de la Madrid. Cu toate acestea, miliardarul l-a scos la vânzare în 2015, prețul cerut fiind de 250 de milioane de euro.

Site-ul nostru a fost reclamat de #rezist. Vă rugăm distribuiti articolele noastre pe paginile personale si in grupuri ca adevarul sa fie vizibil pentru toata lumea. Multumim. Ne puteti da un Like mai jos.

loading...

Most Popular

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top