Externe

Siria. Avertismentul Moscovei. Rusia are, de asemenea, „liniile sale roşii”

Rusia are, de asemenea, propriile sale „linii roşii” care nu trebuie trecute, a avertizat duminică ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov, la o zi după loviturile occidentale împotriva unor ţinte siriene, relatează Reuters şi TASS.

loading...

Realizarea unui compromis rezonabil cu privire la un proiect de rezoluţie în cadrul Consiliului de Securitate al ONU privind Siria va fi extrem de dificilă, întrucât Rusia şi Occidentul au „propriile linii roşii”, a afirmat Riabkov.

„Vom analiza critic propunerile troicăi occidentale (Franţa, SUA şi Marea Britanie)”, a remarcat el, adăugând că „nu excludem nimic, dacă vor exista elemente rezonabile, vom lucra la ele”. SUA, Franţa şi Regatul Unit au transmis sâmbătă celorlalte 12 ţări membre ale Consiliului de Securitate al ONU un proiect de rezoluţie privind Siria, informează AFP. În acelaşi timp, Consiliul de Securitate al ONU nu a adoptat proiectul de rezoluţie propus sâmbătă de Rusia, care condamna Statele Unite, Franţa şi Regatul Unit pentru loviturile aeriene asupra unor ţinte din Siria.

loading...

„Nu vreau să anticipez cum va decurge acest lucru, dar trebuie să se înţeleagă că avem şi noi linii roşii”, a insistat ministrul rus adjunct de externe, remarcând că „există, probabil, linii roşii de neînlocuit şi în tabăra occidentală”.

„Înainte, reuşeam sporadic să identificăm o cale de mijloc între aceste linii roşii, deşi, trebuie să spun, că destul de rar”, a mai spus Riabkov, subliniind că acum „situaţia politică este extrem de tensionată, atmosfera este extrem de electrizantă”, de aceea nu se va încumeta să facă vreo previziune.

Diplomatul rus a mai declarat că Moscova va depune toate eforturile pentru a-şi îmbunătăţi relaţiile cu Occidentul, potrivit unei declaraţii citate de agenţia oficială de presă rus TASS. Moscova va „lucra cu calm, metodic şi profesional, folosind toate şansele de a scoate situaţia din actualul impas politic extrem de periculos”, a reiterat ministrul adjunct de externe rus.

Evocând acuzaţiile potrivit cărora Damascul a efectuat atacul chimic împotriva locuitorilor din Douma, Serghei Riabkov a afirmat că toate armele chimice siriene au fost distruse sub supravegherea comunităţii internaţionale.

loading...
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa te tinem la curent cu cele mai recente noutati poti seta sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Iti recomandăm să dai LIKE paginii noastre de Facebook (click aici) și nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste' ca în poza de mai jos.

Most Popular

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top