News

Solicitarea lui Serban Nicolare arunca PROPAGANDA in aer

Opozitia urmeaza sa explodeze! Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a declarat joi, că este nevoie ca Guvernul să modifice Legile justiţiei printr-o ordonanţă de urgenţă în maximum trei zile de la apariţia în Monitorul Oficial a modificărilor la legea privind Statutul magistraţilor.

„De la data publicării în Monitorul Oficial, în trei zile intră în vigoare legea (Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor – n.r.) şi, din punctul meu de vedere, ca să nu fie soluţii juridice diferite sau de blocaj, să se dea ordonanţa în intervalul acesta de trei zile”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, întrebat când ar trebui ca Guvernul să adopte Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legilor justiţiei.

loading...

Nicolae a spus că ar trebui modificate, prin OUG, prevederile referitoare la posibilitatea pensionării la cerere a magistraţilor cu o vechime de 20 de ani înainte de împlinirea vârstei de 60 de ani.

„Din punctul meu de vedere sunt nişte modificări, de exemplu prevederea cu 20 de ani sau 25 de ani vechime. Cel mai simplu ar fi să se dea o ordonanţă care să nu amâne cu un an intrarea în vigoare a articolului, ci pur şi simplu articolul acesta să fie modificat în sensul în care să se iasă la 25 de ani vechime minim”, a declarat senatorul PSD pentru MEDIAFAX.

loading...

Social-democratul a adăugat că OUG pe legile justiţiei ar trebui să se refere şi la simetria dintre numirea şi revocarea membrilor CSM.

„Eu am iniţiat o altă părere despre modul în care se revocă membrii CSM, principiul de la care porneam era acela al simetriei, anume cu condiţiile cu care eşti ales, cu aceleaşi condiţii eşti şi revocat”, a punctat Şerban Nicolae.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit joi, de la ora 15.00, la Strasbourg, din nou cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia. Toader, a declarat miercuri, întrebat de ce nu a luat în considerare opinia Comisiei de la Veneţia în adoptarea OUG pentru operaţionalizarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, că orice lege poate fi modificată.

Site-ul nostru a fost reclamat de ANTI - ROMÂNII DIN #REZIST. Vreți sa ne susțineți? E nevoie doar sa distribuiți articolele noastre in grupuri si pe paginile personale. Fie sa FIM!

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top