Externe

SUA amenință Turcia cu sancțiuni pentru că a cumpărat sistemele de apărare aeriană din Rusia

Statele Unite au cerut Turciei să nu cumpere sisteme S-400 din Rusia. În caz contrar, Washingtonul poate impune sancțiuni asupra Ankarei, potrivit publicației Haberturk care a citat o sursă din Washington.

Potrivit sursei, SUA sunt preocupate că achiziționarea sistemelor S-400 din Rusia ar putea afecta interoperabilitatea NATO. În același timp, oficialii americani susțin că SUA ar fi dispuse să ajute Turcia să găsească o alternativă mai bună pentru a satisface nevoia țării în domeniul apărării aeriene.
 

loading...

Ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a declarat că amenințările împotriva Ankarei sunt inacceptabile, menționând că inițial Ankara intenționa să achiziționeze sisteme de apărare aeriană de la aliații NATO, dar în cele din urmă a refuzat ideea deoarece „ei au întotdeauna unele probleme”. În acest sens, Turcia a început negocierile cu alte țări și a semnat un acord cu Rusia în decembrie 2017. 

Service-ul tehnic pentru sistemele achiziționate va fi asigurat de personalul local. În același timp, Turcia insistă asupra oportunității de a lansa propria producție a renumitului sistem. 

Site-ul nostru a fost reclamat de #rezist. Vă rugăm distribuiti articolele noastre pe paginile personale si in grupuri ca adevarul sa fie vizibil pentru toata lumea. Multumim. Ne puteti da un Like mai jos.

loading...

Most Popular

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top