News

Tăriceanu și Dragnea pregătesc ”lovitura de baros” pentru Kovesi / surse

Deși inițial Liviu Dragnea a declarat că decizia președintelui nu va fi contestată de coaliție, dar între timp poziția s-a schimbat. Discuțiile sunt acum despre cine să facă sesizarea, iar liderii coaliției parcă ar prefera ca Tudorel Toader să continuie războiul, potrivit surselor citate de Antena 3.

loading...

Ministrul Justiției se va ocupa de această sesizare, ieri a fost și la semnat, unde s-a întâlnit cu Călin Popescu Tăriceanu, în biroul său. Nu a spus la final dacă au discutat despre acest subiect, dar e puțin probabil să nu-l fi discutat.

Liviu Dragnea s-a întâlnit și el ulterior cu Tăriceanu, însă niciunul nu a vrut să spună care e strategia în continuare, dacă își asumă ei sau dacă lasă Guvernul și Ministerul Justiției să se ocupe de această sesizare.

loading...

Călin Popescu Tăriceanu spunea în urmă cu ceva timp că DNA are o mare problemă de credibilitate și că acel raport făcut de secție de procurori de la CSM a fost destul de sumar, în condițiile în care decizia era deja luată.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că este pregătit să sesizeze CCR în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va refuza să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi de la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Tudorel Toader a precizat că deocamdată aşteaptă motivarea avizului negativ dat de procurorilor CSM pe cererea de revocare a şefei DNA, apoi va decide ce face.

Întrebat dacă este pregătit să sesizeze CCR în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis nu va da curs cererii de revocare a şefei DNA, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat: „da, eu sunt pregătit”. „Dvs. voiaţi să știți dacă voi sesiza… Aveaţi dubii dacă ştiu să fac o sesizare a Curţii Constituţionale?„, a continuat Tudorel Toader. 

motivarea avizului negativ dat de CSM cererii de revocare a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, că membrilor Secţiei de procurori a CES, „le va fi greu să motiveze contra evidenţei”, el argumentând că este vorba despre un demnitar care a încălcat de trei ori Constituţia.

„Hotărârea a fost luată în câteva minute, dar motivarea durează de vreo două săptămâni pentru că e dificil să motivezi contra evidenţei. E dificil să feliciţi pe cineva pe motivul că a încălcat de trei ori Constituţia, adică trei conflicte juridice de natură constituţională, în jumătate de an, de aceeaşi persoană, între puterile statului, chiar dacă al treilea Curtea zis că se respinge, dar considerntele sunt ad literam ca la decizia 68 de admitere.

Prin urmare, zic eu, să aşteptăm motivarea secţiei de procurori, să aşteptăm hotărârea preşedintelui, după care decidem. Ca astăzi, mâine să ne îndeplinim atribuţiile pe care le avem de îndeplinit şi nu să ne preocupe ce vom face în situaţia în care. Vom vedea atunci şi vom proceda în consecinţă”, a spus mai spus ministrul Justiţiei.

loading...
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa te tinem la curent cu cele mai recente noutati poti seta sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Iti recomandăm să dai LIKE paginii noastre de Facebook (click aici) și nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste' ca în poza de mai jos.

Most Popular

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top