News

Toader, replică FULGER pentru Lazăr și o lovitură ”la operație”. Procurorul ”se adună” de pe jos

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îi răspunde și îl umilește pe procurorului general Augustin Lazăr precizeazând că se află într-o „gravă eroare”, deoarece prin mesajul său transmis magistraţilor care au protestat la Curtea de Apel Bucureşti plasează justiţia în afara puterilor statului sau chiar deasupra lor. Este limpede că Augustin Lazăr nu are ce căuta în funcția deținută. Toate gafele arată acest lucru.

„Sa ne cunoastem si sa ne respectam competentele! Procurorul general ne transmite faptul ca” justitia este capabila sa isi indeplineasca rolul de a mentine echilibrul puterilor in stat” ! Procurorul general se afla intr-o grava eroare, plasand justitia, una dintre cele trei puteri, in afara puterilor statului, deasupra acestora ! In ipoteza in care una dintre cele trei puteri isi incalca limitele constitutionale, echilibrul se restabileste de catre CCR, prin solutionarea conflictelor juridice de natura constitutionala ! In conditiile in care puterea judecatoreasca a fost parte a unor astfel de conflicte, este lesne de inteles ca nu isi poate judeca propria cauza”, a scris ministrul Tudorel Toader pe Facebook.

loading...

Precizările vin după ce Augustin Lazăr a transmis un mesaj, drept reacţie la protestul magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, subliniind că tânăra magistratură a ajuns la profesionalismul ce-i permite să reziste la presiuni exterioare şi că procurorii şi judecătorii sunt obligaţi să apere independenţa justiţiei.

„Tânăra magistratură din România a ajuns la maturitatea şi profesionalismul care-i permit să reziste la presiuni şi influenţe exterioare, dând dovadă de o deosebită responsabilitate în apărarea, la standarde europene, a independenţei instituţiilor judiciare. Independenţa judecătorilor şi procurorilor nu este un privilegiu al acestora sau o prerogativă personală, ci reprezintă o necesitate pentru a ne asigura că justiţia, ca una dintre puterile statului, prin instituţiile sale, este capabilă să îşi îndeplinească rolul de a menţine echilibrul puterilor şi a corectitudinii relaţiei dintre stat şi cetăţeni. Magistraţii sunt obligaţi să apere independenţa justiţiei ca pe o garanţie pentru societate, fără de care aceasta nu ar putea exista ca o societate democratică, organizată pe principiile supremaţiei dreptului”, este mesajul transmis de procurorul general, Augustin Lazăr.

loading...

Magistratii care au protestat duminică la Curtea de Apel București au fost sustinuti de zeci de protestatari #Rezist. Acestia i-au aplaudat pe procurori si au strigat „Va iubim” și ”Nu cedați / Rezistați”. Pe afisele purtate de magistrati sunt mesaje precum „Independenta justitiei”, „Respectarea avizului Comisiei de la Venetia” sau se solicita si evaluarea lui Tudorel Toader. 

Site-ul nostru a fost reclamat de #rezist. Vă rugăm distribuiti articolele noastre pe paginile personale si in grupuri ca adevarul sa fie vizibil pentru toata lumea. Multumim. Ne puteti da un Like mai jos.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top