News

Toader spune ADEVĂRUL despre OECD: Domnul Kos nu este, cum se spune in …

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a spus miercuri seara ca a purtat o corespondenta cu Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) pentru „a afla adevarul”, iar raspunsurile arata ca Drago Kos, care a criticat decizia CCR, nu este specialist anticoruptie, cum s-a vehiculat.

loading...

„Eu am fost convins de faptul ca organizatia internationala respectabila prin obiectivele pe care le are nu poate sa se adrese in maniera aceasta. M-am adresat in scris, prin urmare am intrebat daca s-a exprimat in numele personal sau al OECD. Eu imi pun intrebarea daca chiar o fi declarat asa ceva. Ati vazut raspunsul: domnul Kos nu este, cum se spune in asa zisul interviu seful organizatiei anticoruptie, este seful la o directie de tranzactii internationale. Nu prea are legatura anticoruptia cu tranzactiile internationale. Domnul Kos nu a vorbit in numele Organizatiei, iar pe buna dreptate, OECD nu poate sa isi exprime opinia cu privire la modul in care presa din Romania a preluat si a reflectat un interviu dat – daca a fost dat cu adevarat – in nume personal. A rulat cateva zile aceasta informatie prin care acest domn Kos a facut referiri foarte critice la adresa Curtii Constitutionale si la adresa mea, ca ministru al Justitiei. Am vrut sa cunosc adevarul: daca este opinia OECD sau a unui domn care inteleg ca a jucat fotbal, a arbitrat si acum da lectii de morala in ceea ce priveste anticoruptia”, a spus ministrul Tudorel Toader, la Antena3, potrivit Mediafax.

Tudorel Toader a mai precizat ca i-a venit ideea de a solicita oficial pozitia OECD dupa ce acelasi site care l-a citat pe Kos, ziare.com, a publicat si un asa-zis comunicat al GRECO, care spunea ca recomandarile forului international sunt obligatorii.

loading...

Precizarile vin dupa ce, la inceputul lunii iunie, ministrul Justitiei anunta ca se va adresa Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), ca sa i se comunice daca declaratiile lui Drago Kos, care a criticat decizia CCR, au fost facute in nume propriu sau in numele Organizatiei.

Site-ul nostru a fost reclamat de #rezist. Vă rugăm distribuiti articolele noastre pe paginile personale si in grupuri ca adevarul sa fie vizibil pentru toata lumea. Multumim. Ne puteti da un Like mai jos.

loading...

Most Popular

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top