News

Toți o lasă din brațe pe KOVESI. USR se distanțează. Ultimele declarații

Dacă până acum Kovesi era văzută de fără înlocuitor în fruntea DNA, acum situația s-a schimbat. Întrebat, marţi, la Adevărul Live, dacă apreciază că DNA va putea funcţiona la aceeaşi intensitate, chiar şi în condiţiile în care Kovesi va fi revocată – lucru cerut tot mai insistent de greii din PSD – liderul USR Dan Barna s-a declarat convins că această instituţie nu depinde de o singură persoană.

loading...

Reforma justiţiei în România a început undeva în 2005. Au intrat în DNA şi în instituţiile statului nişte tineri, la acel moment, care acum sunt în plină maturitate profesională, care au funcţionat în înţelegerea faptului că instituţiile trebuie să fie independente şi să funcţioneze.

Şi din această perspectivă, eu am mare încredere că aceste instituţii vor continua să funcţioneze independent de un lider sau altul, pentru că până la urmă forţa unei instituţii stă în calitatea umană a majorităţii componenţilor ei. (…)

loading...

Dacă 95% din angajaţii unei instituţii sunt persoane de bună credinţă şi profesioniste, eu cred că un lider nu ar putea să schimbe lucrul acesta. (…) Eu sunt foarte convins că DNA nu depinde de o singură persoană”, a declarat Barna, preluat de Agerpres.

Și unul din cele mai cunoscute ONG-uri înfiinţate în România de Fundaţia Soros îi dă şefei DNA o lovitură puternică.

Mai exact, Centrul de Resurse Juridice, unul dintre cele mai cunoscute ONG-uri înfiinţate în România de Fundaţia Soros spune, prin vocea directorului său, că situaţia de la DNA trebuie să fie investigată urgent şi serios, în numele salvării instituţiei, notează inpolitics.ro

Mai mult decât atât, Iorgulescu a făcut o afirmaţie care arată în mod cert faptul că Laura Codruţa Kovesi nu mai este în graţii.

„Lucrurile astea nu au fost niciodată clarificate şi este necesar pentru sănătatea democraţiei. Aici nu contează dacă ne place sau nu ne place doamna Kovesi, dacă ne place sau nu ne place Sebastian Ghiţă. Aici este vorba de o instituţie fundamentală a statului, adică Parchetul, respectiv o Direcţie a acestui Parchet”, a declarat Iorgulescu.

Afirmaţiile acesteia arată, fără echivoc, că şefa DNA pierde sprijinul lui Soros. Iorgulescu spune că este momentul în care „trebuie să fim extrem de lucizi şi să ne uităm cu mare atenţie, fără să avem parti-pris-uri de o parte sau de alta a baricadei”.

Site-ul nostru a fost reclamat de #rezist. Vă rugăm distribuiti articolele noastre pe paginile personale si in grupuri ca adevarul sa fie vizibil pentru toata lumea. Multumim.

loading...

Most Popular

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top