Externe

ULTIMA ORĂ. Ce a trimis Bashar al-Assad la Ambasada României

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, s-a folosit de Ambasada României în ţara sa pentru a returna Franţei Legiunea de Onoare. Decoraţia a fost predată reprezentantului diplomatic al României de un oficial al Ministerul sirian al Afacerilor Externe.

Mesajul transmis a fost că liderul de la Damasc nu se simte onorat de această distincţie, după ce Franţa a participat la raidul aerian american de sâmbăta trecută. „Nu este o onoare pentru preşedintele Assad să poarte o decoraţie acordată de o ţară care este sclav al Statelor Unite, care susţin teroriştii”, afirmă Preşedinţia siriană.

loading...

Ambasada României la Damasc nu a fost aleasă întâmplător, ci pentru că reprezintă interesele franceze în Siria, după ce Parisul şi-a închis reprezentanţa diplomatică în 2012.

Gestul preşedintelul sirian vine, însă, după ce Franţa anunţase deja că a demarat procedurile pentru retragerea Legiunii de Onoare lui Bashar al-Assad. Ea îi fusese acordată în 2001 de către preşedintele Jaques Chirac, la puțin timp după ce Bashar al-Assad venise la conducere în locul tatălui său, Hafez al-Assad.

loading...

România este singura ţară membră a Uniunii Europene care mai are o misiune diplomatică funcţională la Damasc, și va acorda asistenţă şi protecţie consulară şi cetăţenilor portughezi din Siria, în vreme ce Portugalia va face acelaşi lucru pentru cetăţenii români din Guineea Bissau şi Mozambic în baza a două documente de cooperare semnate marţi la Bucureşti, relatează News.ro.

Site-ul nostru a fost reclamat de ANTI - ROMÂNII DIN #REZIST. Vreți sa ne susțineți? E nevoie doar sa distribuiți articolele noastre in grupuri si pe paginile personale. Fie sa FIM!

loading...

The Latest

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top