Externe

„Vestele galbene”, LISTA REVENDICĂRILOR

După ce protestele au cuprins toată Franţa, manifestanţii au venit şi cu o listă de revendicări. Sunt zeci de solicitări, mare parte care ţin de bani. Lista a fost transmisă deja presei şi oficialilor francezi.

După trei săptămâni de la începerea protestelor, manifestanții au venit cu o listă completă de revendicări. Sunt 42 de schimbări pe care le doresc, multe țin de probleme socio-economice și de ceea ce ei consideră o inegalitate socială. De exemplu, vor ca salariul minim să fie majorat cu 150 de euro, să ajungă la 1.300 de euro și cer să se stabilească prin lege un plafon maxim al remunerației care să nu depășească 15.000 de euro. De asemenea, vor să fie create mai multe locuri de muncă pentru șomeri.

loading...

Manifestanții sunt nemulțumiți de o lege a pensiilor din 2010 care prevede creșterea progresivă a vârstei de pensionare în funcție de anul nașterii, de la 60 de ani, la 67 de ani, și vor ca această măsură să fie retrasă.

Protestatarii sunt nemulțumiți și de învățământ și vor ca numărul elevilor dintr-o clasă să nu depășească 25.

loading...

Vestele galbene cer și extinderea mandatului președintelui de la 5 ani la 7 ani, așa cum a mai fost.

Site-ul nostru a fost reclamat de ANTI - ROMÂNII DIN #REZIST. Vreți sa ne susțineți? E nevoie doar sa distribuiți articolele noastre in grupuri si pe paginile personale. Fie sa FIM!

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2018 Sokant.ro - Toate drepturile rezervate

To Top